Expert Raw: új funkció a művész érának


A One UI 5 érkezésével a Samsung különösen nagy (érdemi!) frissítést adott ki az Expert Raw alkalmazáshoz. Az egyikről a napokban már beszámoltunk, ami az asztrofotó mód volna; mellyel könnyedén készíthetünk olyan fotókat, amelyeken az égen látható égitestek is feltűn(het)nek. Ez viszont nem az egyetlen újítása a kiegészítő applikációnak, amit mindenki maga szerezhet be a Galaxy Apps-en keresztül. Most egy másikra hívnám fel a figyelmet, mellyel inkább a művészibb vonalat akarják erősíteni a felhasználók körében. Ez nem más, mint a Multiple Exposures, azaz magyarosabban fogalmazva a Többszörös expozíció.

Különlegessége abban rejlik, hogy nem szükséges Photoshop vagy más képmanipuláló alkalmazás ahhoz, hogy kettő vagy adott esetben több képet összemossunk; hanem mindezt az Expert Raw-on belül el tudjuk végezni. A Samsung által kiadott GIF-fel prezentálnám miként:

A Beállítási lehetőségeknél három funkciót találunk a kiegészítő módhoz. Az első az expozícióhoz kapcsolódik. Minimum 2, maximum 9 fotót készíthetünk és moshatunk egymásra. Ez egyelőre csak a Galaxy S22 Ultra 5G-ben érhető el. Ha mondjuk más, a One UI 5-tel rendelkező terméken próbálnánk ki (hiszen bétában fut egy-kettőn már), akkor nem lesz elérhető. (Köszi a tippet AxelBognak.)

Befolyásolhatjuk továbbá az elsütést. Itt két opciót kínál fel a szoftvert. A folyamatost akkor célszerű használni, ha a fenti prezentációs GIF-en látható épületfotóhoz hasonlót szeretnénk kivitelezni. Ergo, ha az adott téma előttünk van, és mindössze egy forgatás, vagy éppen gyors mozgás elegendő ahhoz, hogy a végeredménnyel megelégedjünk. Ha kicsit művészibbre vagyunk, mint a virágos és ember fotó összemosása, akkor váltsunk kézi módra. Sokkal nagyobb a lehetőségek tárháza.

A harmadik beállítás az átfedésre vagy összemosásra irányul. Ha az általánost választjátok, akkor igazából a mesterséges intelligenciára hagyatkoztok. Ha a világost, akkor ott mutatkozik az átfedés; ha a sötétet, akkor pedig ott.

Nemsokára érkezik a több új funkció külön cikk formában.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.