Egy álom válik valóra a Galaxy S23 termékekkel


Nem újkeletű, hogy évről évre ősztől megindul a következő Galaxy S-termékekkel kapcsolatban a szivárgás. Sokan vitatják, hogy a Samsung tudatosan tenné mindezt, hiszen a húzással megkérdőjeleződik az Unpacked Eventek WTF-közlő ténye; de manapság olyan időket élünk, amikor egy újítást muszáj megbarátkoztatni a felhasználókkal. Ehhez pedig idő kell, ami nincs. Túlságosan ragaszkodó típusú a többség, nem akar a bevált dolgokon változtatni, mégha az a közjót szolgálná. Van azonban egy tény, amit szerintem már egy ideje sokan szeretnének fixáltatni: miszerint a felső- és prémium kategóriában semmilyen körülmények között se dolgozzon a Samsung a sajátfejlesztésű processzorával, az Exynosszal.

Nagyon úgy fest, hogy ez az álom végre valahára valóra válik, ugyanis a Qualcomm pénzügyi igazgatója, Akash Palkhiwala egy elemzés kapcsán elhintett egy jó hírt:

“míg a részesedésünk a Galaxy S22 ter mékeknél 75%-ra növekedett; addig a Galaxy S23 modelleknel globális mértékűre teljesedik ki.”

jegyezte meg Akash Palkhiwala
A Galaxy S23 Ultra koncepció fotója.

Noha az elmúlt időben hanyagoltuk a Galaxy S23-akhoz kapcsolódó szivárgásokat, emellett nem lehetett szó nélkúl elmenni, hiszen visszatérő fejfájása a dél-koreai tech-óriásnak a szintugrás, amelyet az Exynos a Qualcomm ellen nem tudott hozni. Minden évben a különféle teljesítmény alapú teszteken jobban teljesített a Snapdragon lapkakészlete, és csak bizonyos részegységekben tudott nem sokkal elrugaszkodni a sajátgyártású, ami összességében nem sokat nyom a latba. Visszatérő “fricska” téma továbbá, hogy az eltérő lapkájú, ám de azonos modelleket különböző Youtube videókban “ugrasztják össze”, jövőre úgy fest, ennek vége.

A hír legfőképpen az európai felhasználókat fogja érinteni, akik a hányattatottak közé tartoztak mindezidáig. A Samsung a Galaxy Z termékeknél már nem mert az Exynoshoz nyúlni, regionális felállásban sem; helyette rábízta magát a Qualcommra. Az üzlet politika mögötti ok egyszerű: nem engedhetik meg az összehajtható modelleknél a döcögést, a felhasználói kételyt és az utóbbiból adódó bizonytalanságot, mert az nemcsak az eladási adatokon mutatkozna, hanem visszább vetné a termékcsalád népszerűsítését.

“Több évre szóló megállapodást kötöttünk a Samsunggal; amely globálisan kiterjeszti a Snapdragon chipsetek használatát a jövőbeli prémium Samsung Galaxy termékeknél.

jegyezte meg Cristiano Renno Amon, a Qualcomm vezérigazgatója

Cristiano kijelentéséből az is kiderül, hogy a Galaxy S23 utáni Galaxy S okostelefonok – már ha folytatódni fog a sorozat –, szintén Qualcomm processzorral lesznek felvértezve. Akash szavaihoz még annyiban térjünk vissza, hogy elmondásából és jóslatából arra következtethetünk, hogy 2023 első negyedévének utolsó felében meg fogja határozni a megállapodás, tehát az új prémium modellek értékesítése inkább február második felétől indulhat meg, mint a korábbi találgatások szerinti januárban.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.