Befutott a Galaxy S21 termékekre az Android 13


A Samsung szoftverfejlesztő csapata igazán ráfeküdt, hogy a lehető legkorábban kapja meg a legtöbb felhasználója a legújabb Androidos operációs rendszert. Nem csak azzal szeretnének a vásárlóiknak megfelelni, hogy kijjebb tolták a legtöbb modellnél a támogatást legalább 1 évvel, hanem hogy mondhatni lefaragták a várakozási idejét is a közkedvelt és prémium termékeiknél. Elsőként a sort a Galaxy S22 készülékkel nyitották meg, ahogy annak történnie kellett – mégis csak a hagyományaikon (az adott évi Galaxy S-ek nyitják a sort!) nem változtatnak, hiszen náluk rajtolt el legkorábban a bétateszt időszaka, így törvényszerűen történtek az események. A sort az elődjei, a Galaxy S21-ek folytatják, melyekre a héten rajtolt el a frissítési hullám.

Nem telt el sok idő a kettő között. Hivatalosan a Galaxy S22-kre október 24-én adták ki a One UI 5-öt; míg a Galaxy S21-ekre november 7-én, ergo, két héttel később, ami szép teljesítmény flagship szinten. A G99xBXXU5DVJC firmware verzió az XEH régióban érvényes, azaz a magyarországi független vonalra, de a TMH-sok, azaz a Telekomos vásárlók se maradtak ki a szórásból. Természetesen minden részegységet megkaptak az új rendszernél, mint amelyet a Galaxy S22-kbe beépítettek – viszont az Expert Raw applikáció újításaira egyelőre még várniuk kell a pro felhasználóknak.

Célszerű a Beállítások → Szoftverfrissítés → Letöltés és telepítés menüjében egy manuális ráfrissítést megejteni, ha a fent említett termékek valamilyikével rendelkezel, de egyelőre még nem ajánlotta fel automatikusan az update-et. Már csak azért is említem meg, mivel hasonló cipőben voltam – olvastam, hogy más országokban elrajtolt, ezért ránéztem.

A Galaxy S21+ 5G esetében 2.1GB-os csomag érkezett. Ennyivel lehet nagyjából számolni a többi társánál is. A frissítés különlegessége, hogy “csak” októberi biztonsági javítási szint párosul mellé, azaz novemberben lehet számolni egy kiegészítő patchcsel.

A patch note kifotózott részlete a Galaxy S21+ 5G-nél.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.