Android 13-ra frissült a Galaxy A53 5G


Elképesztő az a tempó, amit a Samsung szoftverfejlesztői diktálnak. Tegnap publikáltuk, hogy a Galaxy S21 termékcsaládnál befejeződött a bétateszt időszak, és elrajtolt az Android 13-nak és a One UI 5.0-nál az életciklusa, viszont arra koránt sem gondoltunk, hogy majd pont egy középkategóriás okostelefonnal folytatódik a sor. Történt ugyanis, hogy a Galaxy A53 5G-re minap élesítették a T betűre rövidített operációs rendszert, aminél nyomokban hasonlóságot vélhetünk felfedezni, mint a Galaxy S21 termékcsaládnál lévőnél. De ne rohanjunk annyira előre.

Kezdenék mindent ott, hogy az A536BXXU4BVJG buildszámon futó frissítési csomag szintén legalább 2GB-nyit tárhely igényű, melyet célszerű inkább Wi-Fi-ről letölteni, mint sem mobilinternetről – bár ha korlátlan és ugyanannyit fizetsz érte, akkor tulajdonképpen nincs jelentőse. A tavalyi Galaxy S-szériás modellekkel a közös nevező ott tűnik fel, hogy szintén „csak” októberi biztonsági javítási szintet vélhetnek felfedezni a felhasználók, akik beadják a derekukat a frissítésre.

A gyors szoftverfrissítés háttérben az egységesítés áll, ugyanis a Galaxy A53 5G már az EUX régióba sorolt termékek listáját erősíti, ami annyit jelentene, hogy egész Európa területén nem tesz különbséget a Samsung a szoftverben. (Azok, akik nem tudnák, az XEH jelentette a magyarországi független változatot, a VDH a vodafone-ost, míg a TMH a Telekomost. Volt egykor Telenoros, de az kikopott CSC listából.)

A szoftver update előtt mindenképpen javasolt a készüléken lévő dolgaitokról egy biztonsági mentés készíteni, hiszen az ördög sosem alszik. Értjük, hogy stabil változatba lépett át, azért mégsem olyan közönségtömeg tesztelte, mint amekkora használja a terméket. Jobb bebiztosítani magatokat, másrészről, egy plusz backup sose rossz döntést.

A Samsung ezzel is bebizonyította, hogy célszerű a naprakészségre törekedni. Gondolok ez alatt a Galaxy A52s 5G és a Galaxy A53 5G közötti vacillálásra, amivel rengeteg leendő vásárló szembenéz, hiszen ha a száraz specifikációra és az árcímkére hagyatkozunk, akkor némi kompromisszummal előbbire esik a többség választása; holott utóbbi a logikusabb. Ettől függetlenül durva látni, hogy egy középkategóriás termék előbb frissül Android 13-ra, mint egy Galaxy Z-termék, hiszen egyelőre a Galaxy Z Fold4-re még nem futott be az új felület.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.