Vélhetően az utolsó Galaxy készülék is Android 12-re frissült!


Szó sincs elírásról. Tényleg Android 12-ről van szó. Az csak egy dolog, hogy Európa számos országába sorra érkeznek meg az Android 13-ak a közép- és felsőkategóriás okostelefonokra, azonban akad a Samsung palettáján még olyan Galaxy készülék, amely Android 11-gyel rendelkezett novemberben elején úgy, hogy közben még 1 főszoftver frissítésre jogosult volt. A Galaxy A01-ről volna szó, amely elkerülte hazánkat és az európai piacot, de talán senki sem fogja zokon venni távollétét, mert egy abszolút belépőszintű modellről beszélhetek, amikor felemlegetem.

A Galaxy A01 kreatívja.
Forrás: Samsung Malájzia.

A SamMobile oldala szúrta ki, hogy november 30-án az üzbegisztáni felhasználók rácsodálkozhattak egy frissítési lehetőség felajánlására, amelyet A015FXXU5CVK5 buildszámon tartanak nyilván. A pakk pikantériáját az szolgáltatja, hogy lecseréli a Google főszoftverjét frissebbre, egész pontosan Android 12-re. Mint említettem, belépőszintet képvisel a termék, azaz a One UI 4-ből a frissebb, 4.1-es változata köszön vissza, ám egyszerűsített, avagy Core változatban.

Az update-nek azonban akad lehangoló ténye, hiszen csak szeptemberi biztonsági javítással rendelkezik, azaz nincs egyelőre javítva az a biztonsági rés, amelynek köszönhetően – némi cselhez nyúlva – könnyedén kijátszható a feloldókód és ezáltal a felhasználó adatai bárki részére elérhetők.

Meg fogtok lepődni, de a Galaxy A01, azaz az SM-A015F nem a leggyengébb termék, amely a terítékén van még a Samsungnak, ugyanis premierjét megelőzte a Galaxy A01 Core, ami minden tekintetben alulmúlja testvérét. Eleve Android 10-ről nem is frissült tovább, másrészről a Go Edition-ös szoftverrel szerelték, processzorból pedig egy jócskán elmaradott MediaTek járt ki neki, amely a 28 nm-es gyártástechnológiát képviseli. Csak emlékeztetőként jegyezném meg, hogy a Galaxy Z Fold4 5G 4nm-nél jár.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.