Végre elérhető a Good Lock, és számos modulja a magyarországi Galaxy felhasználóknak is

A Samsung nem feltétlenül a hardveri adottságokkal szeretné megnyerni az érdeklődőit (persze az se utolsó szempont!), hanem a szoftveres háttértámogatással. Ezért döntöttek év elején amellett, hogy kinyújtják az Android főszoftverének frissítési ciklusát. A hab a tortán már csak novemberben érkezett, amikor az egyik fejes arról nyilatkozott, miszerint a frissítések ütemterv intervallumát jelentősen leredukálják, ennek előnyeit élvezhetjük az Android 13-nál, hiszen a termékportfóliójuk fele már megkapta az új operációs rendszernek a telepítési lehetőségét. Nos, úgy gondoltuk, ezt már decemberben sehogy sem fogják felülmúlni, ám másképp történt, ugyanis bejött a képbe a Good Lock régiós blokkjának a részleges megszüntetése.

A Samsung készülékekre telepíthető Good Lock alkalmazás kiteljesíti az Android és a One UI közösének végtelen szabadságát. Míg nem telepíted, addig nem is fogod tudni megérteni, hogy miben mutat újat ez az applikáció. Annyira összetett, hogy modulokra lett felosztva, melyekben szinte mindent lehet állítani. Míg az alap Android csak a főbb módosítási lehetőséget kínálják fel, addig a Good Lock-kal mélyebbre lehet merülni a setting részben, így pedig olyannyira egyedivé tudod a termékedet tenni, hogy még egy Galaxy felhasználó is megkérdőjelezi, mi fut éppen szoftverügyileg a hardver alatt.

A Good Lock aloldala a Galaxy Store-ban.

A magyarországi felhasználók december 7-8-dika óta keresheti a Galaxy Store-ban a telepítésének lehetőségét. Play áruházban nem találtuk! Fontos, hogy Good Lock Labs által készített applikációt töltsétek le, ugyanis hasonló néven találhattok más false app-ot, csak nehogy meglepődjetek a végén.

Ez a húzás pedig azért nagy húzóvolumenű, mert régóta létezik a Good Lock, csak éppen szűkebb régiókban volt elérthető. Legfőképpen a népszerűbb piacok felhasználóinak kedveztek, mint a hazaiak (azaz a dél-koreaiaknak) vagy az USA-ban lévőknek. Természetesen, trükközéssel meg lehetett oldani a telepítését, hiszen egy VPN beiktatásával IP-t lehetett maszkolni, így pedig a terméket hirtelen az engedélyezett régióba lehetett helyezni. Most azonban már nem kell cselhez és APKPure-hoz nyúlnunk, minden megy legálisan, egyszerűen.

A SamMobile arra kérte közösségét, hogy minden régióból köszönjenek be azon olvasói, akik a régióbővítésbe belefértek. Magyarország mellett jelen van a listán: Ausztria, Belgium, Brazília, Finnország, Malajzia, Hollandia, Lengyelország, Mexikó, Szlovákia, Norvégia, Spanyolország, Peru, Argentína, Thaiföld, Dánia, Chile vagy éppen Kolumbia.

A Good Lock Labs applikációi.
Forrás: Galaxy Store

Mint fentebb említettem, moduláris az alkalmazás. Lesznek viszont olyan moduljai, amelyek egyelőre nem kerültek be a hazánk elérhetőségi palettájába. Mutatnám, melyeket keressétek és mikre valók:

  • EdgeTouch (Telepítési elérése): beállítható, hogy a készülék széléből mennyit nem akarok használni, így, ha mondjuk edge kijelzős készülékkel rendelkezel, akkor nem kell tartanod attól, hogy a széléhez hozzáérve nem érzékeli az ujjadat.
  • One Hand Operation+ (Telepítési elérése): a modul célja, hogy egykezes élményt emelje különféle kiegészítő funkcióval.
  • Nice Catch (Telepítési elérése): személyes kedvencem, ugyanis lehetőséget nyújt az előzményeid logolására, azaz pl.: mikor ébredt fel a készüléked valami okból kifolyólag, láthatod. Ezen felül még számtalan tényt tudsz logolni, ha valamilyen hibára fényt szeretnél szoftveresen deríteni.
  • Theme Park (Telepítési elérése): sok felhasználó telepít launcher alkalmazást a készülékére, ez mostantól a múlté. A Theme Park olyan mértékű szabadságot nyújt, hogy könnyedén tudjátok módosítani a témátokat a terméketeken egészen mélyrehatóan.

Ez csak négy modul, amelyeket érdemes feltelepítenetek. Az alkalmazás egyetlen negatívuma, hogy csak angol, koreai és kínai nyelven használható – tehát aki abban reménykedett volna, hogy magyarítással debütál, azt ki kell ábrándítanom, de nincs kizárva a jövőbéli tervekből. Másrészről, a Good Lock annak az előszobája is, hogy egy Android bétateszt projektbe csatlakozhasson kicsinykis felhasználó közösségünk rövid időn belül.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.