Megmutatta kezdeti erejét a Galaxy A54 5G


Már csak néhány hét, és elbúcsúztatjuk végleg a 2022-es esztendőt. Ám aki azt hinné, hogy a Samsung nem szeretné megnyomni a következő évet, azt ki kell ábrándítanom, ugyanis jövő év elején nem csak a felsőkategóriában várható megújulás, hanem a Galaxy A-termékek körében is. Első körben a Galaxy A14 5G-vel, a Galaxy A34 5G-vel és a Galaxy A54 5G-vel lehet számolni, tavaszig biztosan.

A Galaxy A54 5G lehetséges kinézete.
Forrás: Onleaks

Erre utaló nyom, hogy a Galaxy A54 5G feltűnt a Geekbench oldalán egy sebességteszten. A logolt adatlapja szerint az S5E8835 típusszámú lapka szolgáltatja majd az erőforrását, ami vélhetően az Exynos 1380 lesz. A nyolcmagos processzor két négymagos tartományra lett felosztva, melyek közül a terhelhető négyes 2.4GHz-en, míg az energiatakarékosabb 2GHz-en teszi a feladatát. Mondanom se kelljen, de utóbbi lesz az alapértelmezett, hiszen a cél a hosszabb üzemidő. RAM tekintetében 5,13GB-ot mutat a felület, azaz most se várható, hogy a Samsung szintet lép, és 8/128GB-val örvendezteti meg a leendő felhasználóit, csak 6GB-t pakolnak bele, mert a jelek szerint mindez bőven elegendő.

Pontszám ügyileg bizakodhatunk, ugyanis az egymagos terhelésnél 776 pontot, a többmagosnál pedig 2.599 pontot tett le legelőször az asztalra – ami akár később, optimalizálást követően tovább erősödhet. Több külföldi portál – köztük a SamMobile szerint – ez 50%-os növekedés legalább, a Galaxy A53 5G-ben található Exynos 1280-hoz mérten.

A kíváncsiság kedvéért rákerestem, hogy mostanság milyen értékekkel futott a Galaxy A53 5G, találtam is pár az átlagosnál kiugróbb értéket, ahol 723/1900 pontot, vagy ahol 500/1829 pontot sikerült produkálnia. Ám mindez jól is hangozhatna, ha nem néztem volna rá, hogy mi a helyzet a Galaxy A52s 5G-hez mérten, ami nem olyan régen 780/2861 pontot, vagy éppen 771/2744 pontot logoltatott a Geekbench algoritmusába. Nem kell egyébként tartani attól, hogy visszaesés lesz, inkább csak az optimalizációja egyelőre még nincs ott, mint előbbinek.

Mit gondolsz az első tesztkörjéről? – Hozni fogja az elvárt sebességet?

A Geekbench oldalán tűnt fel a Galaxy A54 5G.
Forrás: Geekbench

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.