Bemutatkozott a Galaxy M04 az Indiában


Még nincs vége a 2022-es esztendőnek, de már szivárognak az új modellek, amelyek a jövő évet erősítik. A Galaxy M-termékcsalád köztudottan az indiai piacra készülnek, ahol a vásárlók árérzékenyebbek. (Az már csak egy másik dolog, hogy Európa számos országába, többek között hozzánk is befutnak egy-két változatai.) Sokkal nagyobb a verseny azáltal, hogy minden indiai rúpia számít a vásárlóknak. A Samsung pontosan ezért hozta létre ezt a termékcsoportot, amelyben egy nagy akkumulátorkapacitású, ám elfogadható árcímkéjű (és egyéb tudású) okostelefonokat kínál. A legújabb családtag, a Galaxy M04 2022. december 16-án rajtol el, amelynek marketing anyagjában rengeteg csillag szerepel; azaz okosan építették fel a reklámját.

Cselesen rejtették el az apróbetűt.
Forrás: Samsung India

Kezdjünk mindent ott, hogy Android 12-vel startol az életciklusa, amelynek kihangsúlyozását sehogy se értjük, mert Android 11-gyel nem is jöhetne a Google általi feltételből fakadóan. 2 éves szoftvertámogatásban részesítik, azaz Android 14-ig biztosítva lesz a főszoftvere, majd +2 évig a biztonsági frissítési csomagja. Alapmodell mivoltából fakadóan Go Edition-ös operációs rendszeren, One UI Core felület büszkélkedik majd, utóbbiból a 4.1-es változat.

A Galaxy M04 velejéig belépőszintet képvisel, amit sok érdekes ténnyel szeretnének elrejteni. Az egyik ilyen, hogy 8GB-nyi RAM-mal szerelték – akarom írni, ezt hangsúlyozzák a kreatívokon megcsillagozva, csak éppen ez valójában 4GB-nyit mindössze. A csel ott van, hogy a RAM Plus szolgáltatással meg lehet toldani további 4GB-tal, amivel végül tényleg ennyit kapunk, szóval csak óvatosan az apróbetűkkel. A tárhelynél is 128GB-ot emeltek ki, ami valós, csak éppen ha a legolcsóbban gondolkodnátok, akkor a 64GB-nál megállni ROM részről. A bővíthetőség ott lapul a talonban, bár sosem tudom, ki akarnak terhelni egy MediaTek chipsetet 1TB-nyi adattal.

Az erőforrását a közkedvelt MediaTek Helio P35 szolgáltatja (2.3GHz-en), amivel a Samsung házon belül már jó néhány termékét szerelte, mint pl.: a Galaxy A04-et, a Galaxy A12-t vagy a Galaxy A03s-t; de a versenytársak is erőszeretettel választják ebben a kategóriában. Nem mai darab, viszont egy alapkészülékbe éppen elegendő – a gyártó szerint.

Az valójában Android 12 Go Edition One UI 4.1 Core felülettel.
Forrás: Samsung India

A hátoldalon két kamera köszön vissza. A 13MP-es főszenzor mellé 2MP-es mélységérzékelő társul, hogy azért mégis csak lehessen valamiféle portrékat összehozni. Az előlapi szelfi értékelő 5MP-es felbontásnál állt meg. Minden bizonnyal ideális fényviszonyok mellett élvezhető lesz a végeredmény, de azért ne ezzel TikTokozzon az ember. A kijelzőjénél nem is a felbontás, hanem az átmérő centiméter tartományát emelték ki, ami 16.55cm lenne. Most már az európai emberek is tudják legalább, hogy ez bizony 6.5 inchnek feleltethető meg. Az Infinity-U kamerakivágás mondhatni konstans tény ilyen berkekben.

5.000mAh-ás telepe 15W-tal tölthető. Arról egyelőre nincs információ, hogy mi a helyzet a töltőfejjel és a töltőkábellel, de úgy vélem, nem spórolják ki, mert az egy pirospont a lehetséges vásárlók köréből. Az SM-M045F típusszámú modell két kondícióban debütál: a 4/64GB-osért 8.499 INR-t, míg a 4/128GB-ért 9.499 indiai rúpiát kérnek el. Színek tekintetében a See Glass Green és a Shadow Blue fantázianeveken futó zöld és kék a választható opció.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.