Galaxy S24 Ultra tökéletesítheti a közelebbi zoom tartományt


Miközben még sehol sincs a Galaxy S23 termékcsalád, hiszen a megjelenése jövő év elején lesz esedékes; a külföldi médiumok és szivárogtatók már a következő generációval, a Galaxy S24-gyel foglalkoznak. Az tény, és való, hogy a Samsung fejlesztésekben jóval előrébb áll, mint azt a felhasználók gondolják, csak éppen nem akarnak mindent egy lapra feltenni, mert akkor a „jövővel” meggyűlne a gondjuk. Mégis most mindenki a Galaxy S24-re fókusz, ami érthető, hiszen az LG Innotek karácsony másnapjára ütemezett egy sajtóanyagot, ami egy olyan kameramodulra hívja fel a figyelmet, ami állításuk szerint világelső és akár a Samsung következő flagship készülékébe is bekerülhet.

A sajtóanyag három főpontból tevődik össze:

  • Tiszta és élénk képminőséget garantálnak fotózás és videózás közben 4-szeres és 9-szeres zoom tartomány között.
  • A képminőség hatványozott mértékben javult, és nem kell mindehhez hatalmas kamerasziget és kamerakitüremkedés.
  • Közösen működnek együtt a Qualcomm Technologies-szel, akik a szoftveri tényeket tennék a hardver mögé, hogy felgyorsítsák a piacra dobásának tényét.
A kameramodul, ami ígéretesnek tűnik a jövő flagship vonalán.
Forrás: LG Innotek

Jeong Cheol-dog, az LG Innotek vezérigazgatója december 23-án leplezte le, illetve ígéretet tett, hogy a 2023-as Consumer Electronics Show (CES) keretében lesz lehetősége a résztvevőknek megcsodálni azt a technológiai újítást, ami sok gyártónak megoldást fog hozni a jelenlegi problémáira: hiszen mostanság legalább két lencse szükséges ahhoz, hogy orvosolni tudják 10x-es tartományig a minőségi képalkotást. Ice Universe pedig úgy véli, hogy a dél-koreai márka biztosan le fogja cserélni – ha nem is erre, de valamire tutira! – a teleobjektív érzékelőjét.

A közös együttműködésről mindenképp érdemes annyit megemlíteni, hogy a Qualcomm által gyártott Snapdragon 8 Gen 2-es chipsettel kompatibilis lesz a kameramodul, azaz nincs kizárva, hogy jövőre már egyes csúcskategóriás termékekben köszön vissza az LG ötlete.

A „hogyan is működik” kérdésre is megadták a választ. A DSLR-nél használt teleszkópos felépítést vették alapul, és gondolták újra mobilos berkekben. A kameramodul fizikailag mozgatja a lencséket 4x és 9x zoom tartomány között, így a képélességben hozni tudja az optikai rásegítést, mellyel sokkal jobb a végső minőség, mint ha mindezt a szoftvernek kellene digitálisan megoldania. Külön azért érdemes megjegyezni, hogy hasonló elképzeléssel a Sony is már foglalkozott, bár ők jelentősen kisebb átfedésben és tartományban (3,5x-5,2x).

Természetesen, a főkamerában nem nézelődnek másfele a Samsungnál, megtartják a saját fejlesztésű ISOCELL elképzelést, amit a Xiaomi-val közösen dobnak évről évre piacra, némi csiszolgatással.

A fő irányvonal minden esetre kezd beállni. Legalábbis az egyik globális piackutató ügynökség, a TSR (Techno Systems Research) felmérése szerint az optikai zoom kameramodul iránti kereslet becslések szerint: 2021-ben 19,7 millióról 2025-re 90,5 millióra fog növekedni.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.