Whatsapp: Ezeken a (régi) Galaxy készülékeken már nem fut a népszerű alkalmazás


A Whatsapp üzenetküldő alkalmazás 2023. január 1-jével számos régi modellel szüntette meg a kompatibilitását – melyről a GizChina oldala tudósított első körben. Mint az a címsorból kiderül, érintettek a távolabbi múltban bevezetésre került Galaxy készülékek is, ám aki rendelkezne más márkájúval, annak érdemes ellátogatnia az oldalukra, ahol a közel 50 fős listát át tudja tanulmányozni. Mi, most csak a Samsung termékeivel foglalkoznánk.

Az érintett termékek listája egyáltalán nem meglepő. Akad köztük olyan modell, amely már egy évtizede az élők sorában van; ilyen hosszú ideig szóló támogatás pedig ritkán jár alkalmazás részről, hiszen a fejlesztés rengeteg pénzbe került. A Whatsapp lényegében húzott egy virtuális határt, miszerint Android 5 alatti termékekre nem szeretnének már tovább támogatást nyújtani.

A döntések hátterében több ok áll: 1) minimális az a közösség, amelyek használják a termékeket; 2) ezért nem kifizetődő a szoftvernek a lefejlesztése; 3) amelynél még biztonsági résekre is kell figyelniük, ugyanis ezek már nem rendelkeznek a Google általi aktuális „szinttel”. Lényegében, aki használni szeretné a szolgáltatást, annak nincs más teendője, mint készüléket váltani. Sokad részről, pedig azért kell határt húzni, hogy ne lineárisan nőjön a termékekre történő fejlesztések száma.

Fotó: Medium

A lista az alábbi Galaxy frontról:

TermékTípusszámMegjelenés éveUtolsó op. rendszere
Galaxy Ace 2GT-I81602012. februárAndroid 4.1.2
Galaxy CoreGT-I82602013. májusAndroid 4.1.2
Galaxy SIIGT-I91002011. februárAndroid 4.1
Galaxy S3 miniGT-I81902012. októberAndroid 4.1
Galaxy Trend II DuosGT-S75722013. áprilisAndroid 4.1
Galaxy Trend LiteGT-S73902013. októberAndroid 4.1.2
Galaxy Xcover 2GT-S77102013. januárAndroid 4.1.2
A teljes lista, amely készülékek 2023-ban már nem támogatottak.
Forrás: GizChina | Táblázat: Galaxy Világa

A listát direkt úgy készítettem el, hogy válaszokra találjatok. Mint az kiolvasható a táblázatból, 2012 februárja és 2013 októbere között kiadott termékek szerepelnek rajta, amelyek Jelly Bean operációs rendszerrel fejezték be a támogatási időszakukat. Ezeken még anno a TouchWiz UI 5-ös változata futott.

Ha köztük van az okostelefonod, akkor érdemes elgondolkodnod a termékváltásán, hiszen kimaxoltad azt, amire hivatottak voltak.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.