Egyszerre hajlítható és csúsztatható a Samsung Display legújabb koncepciós prototípusa


Szeretném a figyelmetek felhívni, hogy a Samsung tényleg ott van az innovációk területén. Az évből még csak három nap telt el, ám a Samsung Display sajtóoldalán már publikáltak számos olyan bemutatást, amelyekkel a január 5-én rajtoló CES 2023-as rendezvényen találkozhatnak az arra látogatók. Megint nem hagyták mobil fronton elpuhulni a közönséget, mert előálltak egy olyan megoldással, amelyről már előzőleg pletykáltak, hiszen az IMID 2022-es eseményen megemlítették a Flex Slidable termékcsaládot, amellyel egyidejűleg szeretnének a prémium és az elérhető árú okostelefonok piacán jelen lenni.

Az újítások sorából a Flex Hybrid (OLED) technológiát (és panelt) emelném ki, amellyel tovább bővítenék a foldable termékcsaládot, illetve azt új funkcióval látnák el. Lényegében a hibrid szó jelen esetben a technológiák ötvözését takarja, méghozzá a hajlíthatóét és a csúsztathatóét.

Az egyik ilyen megvalósítás a Flex Slidable Solo projektnévre hallgat. A termék hajlítható, mint bármelyik Galaxy Z Fold vagy Z Flip készülék; ám lesz annyi különbség, hogy a jobb oldali részénél mutatkozni fog a csúsztatható megvalósítás. Mit takar mindez a hétköznapokban? Ha kihajtott állapotban használják a felhasználók, akkor 10.5 inches kijelzőt kapnak 4:3-as képarány társaságában. Szükség esetén a megjelenítő panel tovább növelhető szétcsúsztatással. Ekkor már viszont 12.4 inchre növekedik, képarány tekintetében pedig a mozizáshoz kedvelt 16:10-esre vált.

A cél a kompakt mérethez társított nagyméretű megjelenítőn lesz. Ezt a Flex Slidable Duet fogja maximálisan a csúcspontra emelni azáltal, hogy a Solo-val ellentétben nem egy irányba, hanem mindkét irányba kibővíthető a megjelenítő panel. Ezáltal a 13-14 inch közüli kijelzőből 17.3 inch körülit kapnak a leendő felhasználók, amivel inkább a tablet/laptop fronton szeretné megtalálni a vásárlókörét a dél-koreai tech-óriás, mint sem a smartphone-éban.

A Samsung Display-féle Flex Slidable Duet elképzelése
Forrás: Samsung Display

A kérdés egyszerű: Mikor tervezik a termékek bevezetését, és kiszoríthatják-e a Galaxy Z Flip és/vagy Z Fold termékek valamelyikét; esetleg számolhatunk-e egy harmadik domináns Unpacked Eventtel?

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.