Felfedték a Samsung 2023-as gyártási terveit


Lezártuk a 2022-es évet, a piackutatók pedig még várják, hogy beérkezzenek a szükséges adatok az utolsó hetekről, hogy összegezni tudják az utolsó negyedévet; valamint a teljes egészet. Amíg mindez nem történik meg, foglalkozzunk kicsit a jelen-jövővel, hiszen a TheElec weboldala hozzájutott a Samsung 2023-as gyártási tervezetéhez; azaz, melyik készülékből milyen példányszámot szeretne nagyjából legyártani. Előzetes becslések alapján, nagyjából 260 millió Galaxy készülék került leszállításra világszerte, amelyet mondanom se kelljen, de a dél-koreai tech-óriás szeretne felüllicitálni, hiszen a növekedés egyenlő az eredményeséggel is.

Az okostelefonok gyártási terve szerint, 2023-ban 290 millió darab gyártását és 270 millió darab kiszállítását tervezi, ami 2022-höz képest 10 millió darabos növekedést jelentene. A koreai bennfentes oldal videó formájában összegezte is, miként oszlik mindez el, viszont, de a kép alatt prezentáljuk mi is.

A hangsúly az új modelleken lesz, de azért a tavalyiakkal is számolnak még limitált számban.
Forrás: TheElec.kr

2023-ban három csúcskategóriás készülékcsaláddal számolhat a közönség, ugyanis az év elején debütál a Galaxy S23-triója; míg az év második felében a Galaxy Z Fold5 és a Galaxy Z Flip5, utóbbiakkal szeretné még inkább a felhasználókat meggyőzni, hogy a foldable kategória jelenti a jövőt, amelyet elhoznak a jelenbe.

Természetesen a Galaxy S23-termékcsaláddal akarnak nagyobbat szakítani a flagship berkekben. A gyártási tervezet szerint: 32.63 millió darabbal számolnak világszinten; míg a Galaxy Z Fold5-ből 3.54 millióval, a Galaxy Z Flip5-ből pedig 6.86 millióval. Tehát az új generációs összehajtható készülékekből cirka 10 millióval.

Érdemes szemügyre venni, hogy az előző generációk, miként nyúlnak bele a gyártási tervbe. Összességében 4.48 millió darab érkezhet a tavalyi és a tavalyelőtti foldable termékcsaládból, azaz nagyjából 2/3 arányt pakolnak az ideiekre. A Galaxy S-eknél is hasonló a helyzet, hiszen az elődökből cirka 13 milliót szeretne legyártani. Ezáltal csúcskategóriából nagyjából 60.46 millió darabbal terveztek. Innen is adódik, hogy a 290.68 milliós teljeset inkább az alacsonyabb kategóriás és árcímkéjű modellekkel akarják kompenzálni. Legfőképpen a Galaxy A-kkal, aminél 215.65 milliós darabszám figyelhető meg; míg a Galaxy M-eknél kb. ugyanannyi köszön vissza (kicsivel kevesebb!), mint a 2023-as foldable-öknél.

(Zárójelesen felhívnám a figyelmetek arra, hogy a Galaxy S21 FE-vel akar inkább számolni a Samsung, mint sem a Galaxy S22-termékcsaláddal. Persze érhető, hiszen inkább vegyék az emberek a Galaxy S23-akat.)

Nyilván, ez a terv, és hogy ebből mi valósul meg, az más kérdés, hiszen rengeteg dolog befolyásolhatja az esztendőt. Minden esetre érdemes eltenni és majd 2024-ben, miután kijön a 2023-as teljes elemzés, előkapni, hogy megnézzük, mi sikerült belőle és mi nem!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.