Újrahasznosítás jegyében érkezett vészakkumulátor a Samsung jóvoltából


A felgyorsult életünket figyelembe véve, manapság nincs olyan okostelefon, amely kiállná a puding próbáját, azaz hozni tudná a 24 órás üzemidőt aktív felhasználás mellett. Ezzel nincs is semmi baj, hiszen a gyártók odafigyelnek arra, hogy hálózati töltők jóvoltából hamar vissza tudják rántani a készülék akkumulátor állapotát olyan szintre, hogy azzal el-ellébecoljunk egy darabig. Ha pedig menni kell…, ám fali aljzat hiánya áll fenn, akkor jöhet jól a vészakkumulátor, vagy csak hétköznapi megfogalmazásban: külső akkumulátor, esetleg pávőrbenk.

A Samsung egyes országokba már bemutatta az EP-P3400XUEGEU típusszámon nyilvántartott kiegészítő, azonban egyelőre még a magyarországi piacon nincs jelen. Paramétereinél a legfontosabb ténnyel kezdeném, miszerint 25W-os gyorstöltésre képes, kapacitás jellegét tekintve pedig 10.000mAh-s. Manapság, szerintem ez a két tényező szorosan együtt jár.

A 10.000mAh-t kezeljétek fenntartásokkal, hiszen az eltérő töltési sebeségeknél különféle értékeket kapunk vissza. Értem ezalatt, hogy az 5.000mAh teleppel bíró Galaxy S22 Ultra 5G-t nem fogjátok tudni 2x visszatölteni belőle, hiszen a 25W-ra történő konvertálásból eredően lesz töltésveszteség, viszont az egyet és még egy kicsit biztosan szállítani tud. A külső akkumulátor különlegessége, merthogy ilyennel is rendelkezik, abban rejlene, hogy 9W-os töltés leadásra képes két eszköz egyidejű töltésnél. Ez az a maximális érték, amit stabilan képes szállítani.

A címsorban újrahasznosítást említek. A zölddé válás sok gyártó álma, hiszen a fenntarthatóbb jövő egyik alappillére. A szén-dioxid-kibocsátás csökkentése és a klímavédelem érdekében, UL hitelesített újrahasznosított anyagokból készült a termék külső borítása, melyből legalább 20%-ot tartalmaz. Formatervénél ügyeltek az ergonómiára, a letisztultságra és a kényelmes mindennapi használatra; ezért íves szélekkel rendelkezik.

A tartozékainál egyetlen Type-C to Type-C kábelt lehet megemlíteni, amely 0.2 méteres, azaz nem kell azon agyalnia a vásárlónak, hogy a méretes kábellel mit tegyen. Mondjuk, ha az ember elhagyja, annak pótlása kb. esélytelen, mert külön nem forgalmaz ilyet a Samsung; illetve a szerviz se foglalkozik tartozékoknak a tartozékával. Tudom, ez egy ördögi kör! Noha, a vészakkumulátor két termék egyidejű töltésére alkalmas, de csak egyet mellékelnek. Ha élni szeretnétek a dupla töltés adta lehetőséggel, akkor bizony be kell egy másikra ruháznotok.

15.6mm-es vastagsággal, 148mm-es hosszúsággal és 70mm-es szélességgel számolhattok fizikai mivoltát nézve, míg tömege 210 gramm, tehát nincs negyed kilogramm sem.

Vélhetően az árában lesz egyfajta kompenzáció afelől, hogy nem támogatja a termék a vezeték nélküli töltési lehetőséget. Így ha valaki Galaxy Buds- vagy Galaxy Watch-terméket szeretne tölteni, annak magával kell vinnie a töltőkábeljét – legalábbis utóbbinál biztosan; előbbinél még csak-csak megoldható a mellékelt 0.2m-essel. Színben egyetlen eggyel operálnak, a bézzsel.

Néhány kép a végére hozzá:

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.