A Samsung egy 2000 nites okostelefon-kijelzőt mutat be a CES 2023 kiállításon


Nagy ugrásra készült elő a Samsung. Az idei gőzerővel üzemelő Las Vegas-i CES kiállításon megmutatta, hogy nem csak a hajlítható és csúsztatható Hybrid Flex technológiát fejlesztették ki, hanem ezzel párhuzamosan egy olyan okostelefon-kijelzőt is, amely felülmúlja elődjét. Mondanom se kelljen, de a dél-koreai tech-óriás a megjelenítők egyik (ha nem az egyetlen!) királya, így nem érte meglepetésként a közönséget annak a ténye, hogy immáron 2.000 nites mobilpanelről „húzta le a virtuális leplét”.

A tavalyi csúcskategóriás okostelefon-panelja a Galaxy S22+ 5G-be és a Galaxy S22 Ultra 5G-be került beépítésre, amely 1.750 nit maximális fényerőre képes, ami a Galaxy S21 Ultra-nál megtapasztalt 1.500 nithez képest nagyjából 16%-os növekedés. (Érdekességképp említeném meg, hogy ugyanez az érték a Galaxy S22 5G-nél már csak 1.300 nit.) A Dinamikus AMOLED 2x fantázia névre hallgató kijelző támogatja az Intelligent Outdoor Algorithm-ot, azaz egy intelligens kültéri algoritmus felhasználásával a színtónus fokozásával és a dinamikatartomány bővítésével jeleníti meg a kívánt tartalmat. Mellőle a HDR10+ támogatás se hiányozhat, amelyet a streaming szolgáltatók előszeretettel kínálgatnak előfizetői csomagbővítés jegyében.

„A kijelző fény ereje olyan tényező, amely nagyban befolyásolja az okostelefonok képminőségének és teljesítményének fogyasztási élményét. (…) Az OLED területén szerzett megkülönböztető technológiával és üzleti tapasztalattal a Samsung Display továbbra is piacvezető lesz a fogyasztóközpontú technológián alapuló, differenciált termékekkel.”

mondta Hojung Lee, a Samsung Display kis- és közepes méretű kijelzőkért felelős terméktervezési csoportjának vezetője.

A legújabb mobilméretű panel 2.000 nit értékű UDR (Ultra Dynamic Range) fénysűrűségre képes, valamint tanúsítvány szempontjából megkapta az UL Solution minősítést is. A Galaxy felhasználóknál eddig még ilyen minőség nem volt tapasztalható; de az tény, hogy az Apple iPhone-jaiba gyártott panelek már felülmúlták a Galaxy S22 Ultra szintjét. (Noha nincs kimondva, de az Apple eladásából a Samsung szintén szépen profitál, mint alkatrész beszállító.) A megnővel fényerősséggel ellentétben a fogyasztást sikerült visszább venni, tehát nem megy az üzemidőre rovására.

Iparági források szerint, a Galaxy S23 Ultra 5G már ezzel a kijelzővel debütálhat, amelyet Gorilla Glass Victus 2 kijelzővédelemmel látnak el. A tech expón a hagyományos kijelzővel prezentálták, hogy mire képes az új panel, bár arra már nem tértek ki, hogy mihez képest hasonlíthatták össze az arra tévedők, ugyanis nagyjából 500-1500 nit között mozog mostanság ez az iparág.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.