Teljesítmény teszten jár a Galaxy S23 Ultra


A Samsung mérnökei az év utolsó napján is megmérettették a Galaxy S23 Ultra 5G-t (melyet az SM-S918B típusszámon tartják számon!) CPU-teljesítményét a Geekbench oldalán, hogy vele zárja a tech közönsége a 2022-es esztendőt. Akkor egye eléggé szép teljesítményt tett le az asztalra, hiszen a többmagos pontszáma 4.926 pontot hozott, míg az egymagos 1.492 pontot. Ezt követően, ha tippelnem kellene, akkor optimalizálásra törekedtek a fejlesztők; vagy éppen új modulokat építettek be, amelyek viselkedése kapcsán újra ringbe küldték a húzott Qualcomm-féle Snapdragon 8 Gen 2 lapkakészletet. A mostani értékek felemásak lettek.

Felemásak, merthogy egy napon belül kétszer is megfordult, cirka 6 nap eltéréssel az előző berögzítéshez képest. Fontos megemlíteni, hogy mindegyik esetben 8GB-os RAM-mal szerelt készüléket vettek elő, ugyanis a memória méretnél csak 6.91GB szerepel. (Noha akadnak 12GB RAM-mal szerelt értékek, nem azok vannak túlsúlyban!)

Az értékek felemásak, de van idő a hibák javítására.
Forrás: Geekbench

Az egyik mérés során egymagos tartományban 1.510 pontot, a másiknál pedig 1.538 pontot teljesített, ami előrelépés mindenféleképpen a szilveszterihez képest. Többmagos tartományban viszont csökkent a teljesítménye, ugyanis 4.636 pontot és 4.750 pontot mutatott fel; a korábbi 4.926 pont helyett. Természetesen, a fejlesztőknek még bő 1 hónapjuk van optimalizálni és helyére tenni mindent, hiszen legjobb esetben is február eleje-közepe felé kaphatják meg az előrendelők a készülékeket, amelyekre akár egyből élesíthetnek egy szoftverfrissítést. Nem ez lenne az első húzás, és ezzel alapvetően nincs is baj.

A fentebbi értékek egyébként korrektek, mondhatni, kezd beállni átlagosra. Volt mindkét tartományban magasabb pontszáma a terméknek, amelyet egyetlen check-olással vittek végbe, Szenteste előnapján, ugyanis akkor egymagos terhelésnél 1.566 pontot; míg többmagoson 5.179 pontot tett le az asztalra.

A Snapdragon 8 Gen 2 chipset másabb formában épült be a Galaxy készülékekbe, mint a már éles versenytársakéba (pl.: Vivo X90 Pro+-ba, IQOO11 | 11 Pro-ba, Xiaomi 13 | 13 Pro-ba vagy Moto X40-be). Amiben nincs változtatás, az az energiatakarékos (3×2.0GHz-es Cortex-A510) és a közepes terhelésű (2×2.8GHz-es Cortex-A710 és 2×2.8GHz-es Cortex-A715) tartomány; viszont a magasabb, erőforrásigényesebb nem 3.2GHz-en, hanem 3.36GHz-en teszi a feladatát.

Zárószó gyanánt, még kiemelném a Galaxy S23 5G utolsó mérési eredményét, ami a nagyobb testvérére illeszkedik, ugyanis egymagos részen 1.524 pontot, míg többmagoson 4.693 pontot hozott 8GB RAM társaságában a kalama segítségével – ez a fantázianeve a Qualcomm chipsetjének.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.