Bemutatkozott a Galaxy F04


A Samsung India felpörgeti a januári időszakot. Azt már tudjuk, hogy a hónap közepén leleplezi a közönsége előtt a Galaxy A14 5G-t és a Galaxy A23 5G-t, viszont, akiknek ezek a termékek „túlságosan okosak”, és tényleg csak egy szimpla okostelefonra vágyának, azoknak készítette a Galaxy F04-et. Másfelől, az ár-érzékenyebb közönségnek. A jelenlegi ütemtervük szerint, január 12-én startolhat az értékesítése az ottani helyi képviselet oldalán, valamint a Flipkart-nál. Nézzük meg, hogy melyek azok a USP-k, amelyekkel meg szeretnék nyerni a közönséget.

A Galaxy F04 egyik legfontosabb USP-je.
Forrás: Samsung India

Az első legfontosabb, amit kihangsúlyoz az ottani képviselet, az a RAM szereltsége. Akár 8GB-ra lehet turbózni az alapból beépített fizikai 4GB-ot. Mind ehhez az szükséges, hogy szoftveresen bekapcsolják a felhasználók a RAM Plus beállítást, amelynek segítségével a ROM-ból maximum 4GB-ot le lehet foglaltatni lapozási lehetőségnek. Tulajdonképpen, ezzel a csellel lesz duplája a fizikai gyorsítótár. A készülék 64GB-nyi beépített tárhellyel szerelt, viszont abból kiindulva, hogy van bővíthetőségi lehetősége microSD formájában, akár 1TB-ig, szerintem érdemes beélesíteni, már csak a gördülékenység miatt.

Az operációs rendszernél érdekes módon, csak Android 12-t említenek, ami azért furcsa, mert a Google irányelve alapján az új évbe lépve már Android 13-mal kellett volna piacra dobniuk. (Az sincs kizárva, hogy éppen határon van.) Ez viszont nem történt meg, így a két főszoftverénél egyet elvesztenek a leendő vásárlói. Az utolsó OS Update-ját az Android 14-gyel kapja meg. Érdemes megemlíteni, hogy One UI Core-ral látták el, azaz nem teljesértékű se a Samsung felülete, se pedig a Google rendszere.

Az erőforrását a MediaTek szolgáltatja, azon belül a közkedvelt Helio P35, amelyet nem csak a Samsung, de más gyártó is előszeretettel építi a készülék váza alá. A nyolcmagos lapka kétszer négymagra lesz felosztva. Az energiatakarékos szegmens 1.8GHz-en, a terhelhetőbb pedig 2.3GHz-en dolgozik.

A kijelzőjénél az Infinity-U formatervet alkalmazták. 6.5 inches megjelenítője HD+ felbontásban prezentálja a tartalmakat – de hát ilyen kategóriában ne várjunk többet, ahhoz Galaxy A14 5G-t kell vásárolni. Paneljénél se várjatok sok meglepetése, PLS LCD-t kapunk a pénzünkért. A képsűrűsége elmaradt az elvártól, nagyjából 270ppi körül alakul.

A kamerák tekintetében a főszenzor 13MP-es lett, mely f/2.2-es rekeszértékével képkészítésre alkalmas, de gyengébb fényviszonyok között ne várjunk tőle sok mindent. Autofókusszal rendelkezik, képstabilizátorral nem. A másodlagos érzékelője egy mélységszenzor, a jól megszokott 2MP-en ténykedő. Az előlapján 5MP-es mutatkozik. Ami viszont ki egy fokkal kecsegtetőbb, az a három slotos mivolta, azaz egyidejűleg képes két SIM kártya és egy microSD kártya fogadására.

Az 5.000mAh-es akkumulátorát Type-C töltővel max. 15W-tal lehet visszarántani. Rendelkezik 3.5 Jack csatlakozással, amiből arra tudunk következtetni, hogy az FM rádió készség vélhetően adott lesz, ami az indiaiaknak egy fontos tényező. Természetesen, a Galaxy vezeték nélküli fülhallgatóival és okosóráival kompatibilis, viszont DeX supportot nem kapott, amit ne is várjatok ilyen mélységekben. A kapcsolatok terén Bluetooth-ból szimpla v5.0-át, Wi-Fi-ből pedig csak b/g/n-t kapnak a vásárlói.

Mind a Samsung India, mind a Flipkart 8999 indiai rúpiáért kínálja, azaz átszámolva 40 ezer forint körüli áron. Színek tekintetében: az Opal Green (SM-E045FZGG) és a Jade Purple (SM-E045FLVG) a választható, nincs harmadik opció, bár ilyen fiatalos lehetőségeknél nem is kell. Az viszont meglepő, hogy a feketét száműzték a lehetőségek sorából.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.