Az Egyesült Államokban már szoktatják a Galaxy S23-termékek árához és tudásához a leendő vásárlókat

Az Egyesült Államokban már szoktatják a Galaxy S23-termékek árához és tudásához a leendő vásárlókat


Bárki, bármit mond, ez a sok szivárgás már valahol a Samsungot szolgálja. A február 1-jére esedékes Unpacked Event fénypontja a Galaxy S23 termékcsaládon lesz; mégis csak az idei flagship termékét leplezi le a dél-koreai tech-óriás. Az esetleges üzleti tervük remekül prezentálja, hogy komolyan gondolják a sikerét. Ha egyetlen főokot kellene mondanom, ami miatt jobban teljesíthet, mint az elődje, a Galaxy S22-k, akkor talán a Qualcomm-féle megállapodást emelném ki. Rengeteg sérelem érte az elmúlt években az Exynos-féle sajátgyártású lapkáját, amelyből legfőképpen az európai felhasználók kaptak. Csakhogy ne legyen felhőtlen az örömünk, most egy „belenyúlt” chipsettel állhatnak elénk, mert a Snapdragon 8 Gen 2 legmagasabb órajele gyárilag 3.2GHz-en pörög, nem pedig 3.36GHz-en.

A Galaxy S23 termékek fedőnevei, illetve árpontjai.
Forrás: SnoopyTech

Kevésszer említettük, de a Galaxy S23-akat házon belül Diamondnak hívják. Már tavaly március tájt bekerült a köztudatba a fedőneve, viszont amiről a blogon egyáltalán nem esett szó, az az egyes változatok rövidített kódja, amely az alábbi:

  • DM3 – Galaxy S23 Ultra 5G
  • DM2 – Galaxy S23+ 5G
  • DM1 – Galaxy S23 5G

A prioritás legfőképpen az S Pen képes DM3-on lesz, azaz az Ultra-n. Nem olyan rég netre került a lentebb látható értékesítési segédlet, amely az USA piacára fókuszál. A Samsung négy USP-t ragadott ki, melyekkel szerintük, nagyon könnyedén megérinthetik az érdeklődőket, és azokat vásárlásra ösztönözhetik.

Értékesítési útmutató.
Forrás: SnoopyTech

Pontokba szedve összefoglalnám:

  1. Páratlan kamera: a kulcspontja az alacsonyabb fényviszonyok melletti fotózás és videózás, ám megemlítik a 8K videózást, a nagyobb MP-tartományt, az erőteljesebb zoom-ot és a javított selfiezést.
  2. Prémium kialakítás: maradt a hangsúly a páratlan kijelzőn, ami a következő generációs Gorilla Glass védelmet élvezheti; javítottak a felhasználói élményen (One UI 5.1), büszkék a „lebegő kameralencse dizájnra”, valamint a fenntarthatóságra épített anyagfelhasználásra.
  3. Erőteljes teljesítmény: résznél inkább az 5G-re helyezték a hangsúlyt, mint sem az egésznapos üzemidőre, vagy éppen az S Pen-re.
  4. Ökoszisztéma:ez már a sallang, de a lényege, hogy ha sok Samsung terméked van, akkor könnyebb az életed. (Apple hasonlóval nyomul odakinn, nyilván ez ott egy lételem.)

Beszéljünk a termékek áráról, hiszen nagyon sok pletyka kelt lábra az elmúlt napokban.

Kezdjük a szörnyű valósággal, azaz a magyarországi helyzettel. A Galaxy S22 5G alaptárhelye 349 990 Ft-on nyitott, a Galaxy S22+ 5G 429 990 Ft-on, míg a Galaxy S22 Ultra 5G 514 990 Ft-on. Amit nem zárnánk ki, hogy ezek az árpontok biztosan tartva lesznek, mármint úgy értem a tartvát, hogy olcsóbbak a következő generációs modellek biztosan nem lesznek. Az országot minden területén sújtja a gazdasági infláció, ez alól pedig az okostelefon piac sem élvezhet kivételt. Ha tippelnünk kellene, akkor a fenti árakra minimum rá lehet számolni egy laza 10%-os emelkedést. Ezt viszont különféle promóciókkal kilőheti a hazai képviselet. Nem szeretnénk vészjósok lenni, de most tényleg kihegyeződik a különféle csatornák ajánlatbéli különbsége.

A fenti teóriával szemben az USA-ban a legbiztatóbb a helyzet. Ha lehet hinni a fenti anyagnak, akkor a termékek ugyanazon az árponton nyitnak, mint az előző két generáció. Csak a teljesség kedvéért mutatnám, mi-mennyi volt a pre-order időszakban:

TermékNyitóár
Galaxy S10
Galaxy S10+
Galaxy S10 5G
899 dollár
999 dollár
1.299 dollár
Galaxy S20
Galaxy S20+
Galaxy S20 Ultra
999 dollár
1.199 dollár
1.399 dollár
Galaxy S21
Galaxy S21+
Galaxy S21 Ultra
799 dollár
999 dollár
1.199 dollár
Galaxy S22
Galaxy S22+
Galaxy S22 Ultra
799 dollár
999 dollár
1.199 dollár
Összefoglaló táblázat az előző szériák árképzéseiről az USA-ban
Kreálta: Galaxy Világa

Természetesen, minden fentebb olvasott tényt kezeljetek fenntartásokkal, de ami ismét megerősítésre került, hogy a Galaxy S22+ 5G becsatlakozik az Ultra-k közé, ugyanis elhagyják nála is a 128GB-os alaptárhelyet, azaz csak az alapmodellnél számolhatunk vele.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.