Gorilla Glass Victus 2-vel szerelik a Galaxy S23 termékcsaládot


A hónap utolsó napjaiban a Corning cég is szeretne magának egy kis reflektorfényt. Történt ugyanis, hogy kiadtak egy hivatalos közleményt a Gorilla Glass Victus 2 kapcsán, miszerint a Samsung Electronics következő Galaxy flagship okostelefonjaiban mutatkozhat be a legújabb generációs üvegvédelmük, amire nagyon büszkék. Igaz nem tesznek említést a Galaxy S23 termékekről, se a Diamond házon belüli fedőnévről, de nem kell agysebésznek lenni, hogy kikövetkeztessük, melyik készülékekre gondolhattak. Mellesleg, azért a sajtóanyag beszédes, mert az okostelefont többesszámban említik, tehát mind a három modellnél ezzel lehet számolni.

„A mai fogyasztók sérülésálló okostelefon-kijelzőket várnak el. A Gorilla Glass több mint egy évtizede megfelel az okostelefon-felhasználók igényeinek, mércét állítva a strapabíró védelem területén. Büszkék vagyunk, hogy folytatjuk a hosszú együttműködésünket a Samsunggal, és legújabb innovációink létfontosságú szerepet játszanak a dél-koreai brand legújabb Galaxy készülékeiben.”

mondta David Velasquez, a Gorilla Glass alelnöke és vezérigazgatója.
Az elő- és hátlapra irányuló védelem mindig fontos.
Forrás: Winfuture

A Gorilla Glass Victus 2-ről tavaly novemberben hullott le a lepel. A gyártó büszke arra, hogy újabb szintre emelték a kijelzővédelmet; mindezt úgy, hogy közben az Underwriters Laboratories (UL) által hitelesített adatok szerint, átlagosan 22%-ban sikerült a végtermékbe újrahasznosított anyagokat beépíteniük. Ezzel is törekedve egy fenntarthatóbb jövő megteremtése felé, és tettek az ellen is, hogy csökkentség a környezeti lábnyomukat.

A kiadott közleményben írtak szerint, a laboratóriumi tesztelések során szépen muzsikált az új üvegvédelem. Ha a számokra hagyatkozunk, akkor 1 méteres „zsebmagasságból” bírta a betont, míg 2 méterről az aszfalra esést. Nyilván az adatokat tessék fenntartásokkal kezelni, mert nincs arról információ, hogy a magyar utakon használt aszfaltról van-e a szó (remélem értitek a poént!), vagy milyenről. A becsapódást sok minden befolyásolhatja, legyen az az esés szöge, a felület domborzata, illetve sok egyéb más, amire egy laikus aligha gondol.

Elkötelezettek vagyunk a fenntarthatóság integrálása iránt, amely végig kíséri a terméket a teljes életciklusán. Hasonló gondolkodású partnerekkel dolgozunk együtt, mint pl.: a Corning, hogy javítsuk a teljesítményt, ugyanakkor csökkentsük a környezeti hatásokat. (…) A Galaxy zászlóshajó okostelefonjaink lesznek az első olyan termékeket, amelyek a Corning-féle Gorilla Glass Victus 2-t használják, ami jobb tartósságot és fenntarthatóságat kínál.

mondta Stephenie Choi, a Samsung Electronics Mobile eXperience üzletágának ügyvezető alelnöke és marketing igazgatója.

Mint azt a fenti kép is jól illusztrálja, ami vélhetően egy kiszivárgott USP-je a Galaxy S23 termékeknek, nem csak elölről kaphatja meg a Victus 2-t a készülékcsalád, hanem hátoldalról. A Corning anno novemberben felhívta a köz figyelmét arra, hogy egyre elterjedtebb az „üveg szendvics” kialakítású termékek, azaz, amikor már a hátoldalon is megjelenik a technológiájuk. Elmondásuk szerint, sikerült a fenntarthatóság és az ütésállóság mellett a karcállósági indexüket tartaniuk az elődök szintjén.

Mi azt gondoljuk, hogy ez az üvegvédelem se garancia a törhetetlenségre, valamint a karcolhatatlanságra – de ezt biztosan bizonyítani fogják sokan, akik külön erre specializálódtak. Egyes pletykák szerint, a Galaxy S22 Ultra-nál is alkalmazott tükrözés és csillanás mentesítő bevonat szintén várható a kamerákat védő üvegeken, amit vélhetően a Gorilla Glass DX technológiával védenek.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.