One UI 5.1-et érintő frissítés futott be a Galaxy Watch4-ekre


Utoljára a Galaxy Watch4 termékcsaládra december első felében érkezett frissítés. Az akkori update-tel a focivébére hangoltatott a gyártó. Az óraszámlapra kihelyezhettük a választott kedvenc országnak a zászlaját, vagy pedig egy vébé hivatalos labdáját. Ezen felül, a szokásos stabilitást és megbízhatóságot tették részlegesen naprakésszé, hiszen a novemberi 1-jére kiírt biztonsági javítási szint csak egyetlen hónappal avult el; de ne lovagoljunk a részleteken, örüljünk, hogy szeptember után gondoltak még a felhasználókra az év utolsó napjaiban.

Noha a hivatalos patch note-ba még nincs berögzítve az R8xxFXXU1GWA3 buildszámon nyilvántartott újítás, de egyes magyarországi felhasználók készülékére már idő előtt kiküldte az OTA szervere. Azért említek idő előttiséget, mert az egyik újítás megjegyzés rovatában az alábbi olvasható:

This feature is only supported on flagship models released after Samsung Galaxy S20 or Z Flip running at least One UI 5.1.

A Camera Controller modulról van szó, ami lényegében az okosóránkat távoli kioldóként kezeli. Lényege, hogyha mondjuk letesszük egy állványra (vagy a földre kitámasztva) a készülékünket, akkor nem kell visszaszámlálót vagy hang alapú elsütést (Smile, Csííz, stb.) beállítani; hanem az okosóránkon keresztül irányíthatjuk, mikor készítsen képet. Plusz érdekesség, hogy látható ilyenkor annak kijelzőjén, hogy a telefon kamerája mit lát. Nos, ez a funkció kap egy frissítés, miszerint már zoomolni tudnak a felhasználói az órán keresztül úgy, hogy nem az okostelefonon teszik azt; erre két opciót ajánlanak fel, melyik közül a leghasznosabb talán a (virtuális/fizikai) lünetta alkalmazása.

A megjegyzés rovatban pedig arról írnak, hogy ez az újítás a Galaxy S20 vagy Galaxy Z Flip után kiadott zászlóshajó modelleken érthető csak el, amelyek legalább One UI 5.1-es felületet futtatnak. Kvázi, ez is egy célzás, melyekre érkezik biztosan a One UI 5.1.

A kiadott patch 326,80MB-os, amelyet elsőként az eSIM képes okosórák kaptak meg. Biztonsági szintet nézve pedig már a 2023 januári védelemmel látták el.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.