Sokat csúszott Android 13 frissítés futott be


Január végén hoztam egy összefoglaló írást azokról a Galaxy termékekről, amelyek egyelőre csak Android 12 operációs rendszerrel büszkélkednek, ám esedékes az újabb generációs szoftvernek a befutása. Számszerűsítve, öt készüléket soroltunk fel akkor, melyek között szerepelt egy, melynek az update-je még 2022 decemberére volt beütemezve. A Galaxy Tab S6 Lite 2020 tabletnek a SIM kártya képes variációjánál csúszott hónapokat, ami az SM-P615 típusszámon látta meg a napvilágot 2020 áprilisában.

Csúszásának körülményei eléggé furák. Érdemes megemlíteni, hogy a felsőkategória belépő ágán számon tartott táblagépből létezik 2022-es kiadás, ami mindössze annyiban tér el elődjétől, hogy megkapta az aktualizált lapkakészletét, amit neki szántak. Az Exynos 9611 processzor lecserélésre került Snapdragon 720G-re, amely már nyit a QZSS műholdakról érkező információkra. Nah, nem is ez a lényeg, hanem az, hogy 2022 decemberének első heteiben befutott rájuk a One UI 5.0 frissítési lehetősége, tehát szoftveres fronton akkora nagy átírásra azért nem kellett számolnia a fejlesztőknek. Múltkori cikkünknél jeleztem, hogy a régióban először a franciák húzhatták ki magukat büszkeségből fakadóan – mint első update tulajdonosok, ám ők se éppenséggel időben, hiszen majdnem 1 hónapot vártak a megérkezésére.

Az magyar felhasználók azért vártak ennyit, mivel a régi besorolású rendszerben debütált a termék, azaz az XEH-ban, ugyanis akkoriban csak szárnyát tárogatta az egységesített európai EUX, ami mára él és virul, illetve köszöni szépen a húzást, mert jó döntés volt a meglépése, ahogy a Galaxy felhasználók többsége szerint is.

A megérkezett patch a P615XXU4FWA5 buidszámon került minap, azaz 2023. február 4-én berögzítésre, ami már rendelkezik azzal a biztonsági javítási szinttel, amire egy magyar srác hívta fel a google figyelmét. Ez valahol jó számunkra, valahol pedig kevésbé, mert a szintnél 2022. november szerepel, azaz csak nem sikerült ezt a részét aktualizálni, ami kiábrándító. A készülék ezzel megkapta az utolsó főszoftverét, már csak biztonsági javítások frontján nyúl hozzá a gyártó.

A januári pakkban említett Wi-Fi-s változat egyelőre még várja az OTA oldaláról a frissítési felajánlását. Várhatóan február végére simán beérik, csak sehogy sem értem, miért kell egy S Pen-nel szerelt tabletet ennyire elhanyagolni, holott többre hivatott.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.