Fény derült a Galaxy K-széria kilétére


Hónapok óta már van egy jelenség, amire sokan keressük a választ. Ez nem más, mint, hogy feltűnt a Bluetooth SIG webhelyén három olyan típusszám, ami logika alapján sehogy sem tud illeszkedni az eddigiekre. A Galaxy K-ként nyilvántartott termékekről ezidáig csak annyit lehetett tudni, hogy három taggal büszkélkednek és legelőször valamikor tavaly novemberben kerültek be az adatbázisba. A SM-K74x modellkódon bekönyvelt készülékekről sokan azt hitték: egy új termékcsalád van megszületőben; azonban úgy fest, erről szó sincs.

Ha visszaemlékeztek, akkor érintőlegesen egy az évtized második felére fókuszáló cikkben kitértünk a K-termékcsaládra, ugyanis RGcloudS tweetjét eléggé biztos kijelentésnek, teóriának véltünk. Ettől függetlenül nem zárkóznánk el, hogy a jövőben érkezhet egy összevont (mely a Galaxy A-termékek közép és felső vonalát, illetve a Galaxy S-eket tartalmazná) új termékcsalád, amivel a Samsung a felsőkategóriás és prémiumabb mivoltát hivatott erősíteni – mégis csak a Galaxy J-széria is eltűnt egyik évről a másikra.

Pedig annak idején is voltak utalások.
Forrás: SamLover

Mint azt említettem, tavaly novemberben tűntek fel az első bejegyzései az indiai régióban. Az ‘SM-K748B/DS’, az ‘SM-K746B/DS’ és az ‘SM-K741B/DS’ trió esetében talán azért se asszociáltunk arra, hogy ez a Galaxy S23 termékcsalád, mert ravaszul odaírták mellé az SM-S91x típusszámú megfelelőjét; illetve a Galaxy S23 Ultra 5G sorában ott szerepelt egy belépőszintű modell, az ‘SM-A146B/DS’, amiről már tudjuk, hogy a Galaxy A14 5G.

A holland GalaxyClub csapata azonban kiszúrta, hogy a megvezetett mindenkit a gyártó, ugyanis egy másik listán egy kalap alatt emlegetik a két eltérő, ám névben azonos modellkódot. Ezzel pedig ténylegesen leleplezésre került, hogy az SM-K74x az egy és ugyanaz, mint az SM-S91x. Nem zárjuk ki, hogy Indiában másképp akarták volna piacra dobni, és ennek okából párhuzamosan egy másik SKU-t adtak neki.

A nyomok mindvégig előttünk voltak, hiszen ha belegondoltok, annak idején a Galaxy K Zoom fantázianéven elhíresült Galaxy S5 Zoom-nál is említés szinten jelen volt a ‘K’ családbesorolás, ám hamar kihalt ez az ág. Másrészről, ugyanabba a sorban szerepeltették, mégsem gondoltuk a legalapvetőbb tényre.

A Galaxy S23-termékek Bluetooth tanúsítványa leplezte le.
Forrás: GalaxyClub.nl

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.