A legnépszerűbb Androidos okostelefont a Samsung értékesítette 2022-ben


A 2022-es évet magunk mögött tudva szépen csorognak a piackutatások, amelyekből a következő hetekben és napokban jó párat elhozunk. Vannak persze olyanok is, amelyek nem éppen a Samsungot fényezik, de nem célunk torzítani a tényeken, hiszen a dél-koreai brand tisztában van a gyengeségeivel. Már jó párszor kihangsúlyoztuk, hogy szeretnének belépni a prémium kategóriás készülékek fellegvárába, ahol az Apple stabilan képviselteti magát; szépen fokozatosan ritkítják a portfóliójukat, de az átállás nem megy egyik évről a másikra, amire a következő kimutatás remekül reflektál.

A Canalys legfrissebb kutatása arra világított rá, hogy 2022-ben mely okostelefonokból fogyott globális jelleggel a legtöbb. A végelszámolásnál: 7 darab Apple, 2 db Samsung és 1 db Xiaomi modell került a TOP10-be, ami számunkra lehangolónak tűnhet, de meg lehet mindezt más oldalról közelíteni, hiszen az éremnek is kettő van.

A TOP10 legkeresettebb okostelefon 2022-ben.
Forrás: Canalys

A diagram remekül kiemeli, hogy az iPhone 13 sikere vitathatatlan. 2022-ben az Apple-nek általa 73 millió darabszámot sikerült eladásra leszállítani, ami elképesztően magas – mint ha hazai fronton a Galaxy S21 5G-ből fogyott volna a legtöbb. Ami miatt kalapot illik emelni a sikerük előtt, hogy nem ugyanabban az ársávban mozognak a termékeinek az árai, mint azoknak a versenytársainak, amik szintén felküzdötték magukat a TOP10-be. (Kicsit ironikusan hangozhat, de ez másrészről a Samsungnak profit, mégis csak tőlük van a kijelző, mint alkatrész.)

A Samsung legnépszerűbb okostelefonja a Galaxy A13 LTE modellje lett. Mintegy 25 millió darab került értékesítésre, ami harmada előbbinek, de ezzel is rávilágított arra, hogy a Samsungnak nehéz lesz megválni a belépőszintű modelljeitől. Tovább erősíti kijelentésemet a Galaxy A12 listán léte, amely 13 millióval a 10. helyet szintén elhozta a tech-óriásnak.

Hasonló témával foglalkozott a Counterpoint Research elemzőcsapata, ám ők inkább azt vetítették le, hogy a tavalyi esztendőkben, hányadik helyen zártak a közkedvelt termékek. Részükről kicsit másabb a felállás, ám abban van metszet, miszerint a Samsung legkedveltebbje a Galaxy A13, ám ők második helyre a Galaxy A03-t hozták ki.

Forrás: Counterpoint Research

Utóbbi kutatóstáb cikke rávilágít, hogy a Samsung sikeréhez legfőképpen a Karibi-térség és Latin-Amerika, valamint India társult legfőképpen, ahol a 250 dollár alatti termékek körében elsöprő sikert aratott a Galaxy A13-mal. További érdekesség, hogy a lista legolcsóbb készüléke a Galaxy A03, melyben az Unisoc által gyártott 12nm-es T606-os lapkája került. Őt legfőképpen a fejlődő régiókban, mint pl.: Latin-Amerikában, Közel-Keleten és Afrikában keresték.

Zárószó gyanánt a csattanóról sem szabad elfeledkezni, miszerint a tavalyi év legkeresettebb Android operációs rendszerével rendelkező terméke a Galaxy A13 LTE lett, ami valahol megmosolyogtató, valahol aprón kínos, de hát más gyártó – a Samsungon kívül – Google által fejlesztett szoftverrel ennyire nem tudott kiemelkedni.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.