Bemutatkozott a Galaxy M14 5G


Újabb belépőszintet képviselő termékről hullott le a lepel. A jelek szerint, nem a 2023-as év lesz az, amikor a Samsung kiiktatja ezt a termékcsoportját, hiszen ahogy arra egy elemzésben rávilágítottunk, a Galaxy A1x-ekért oda van a közönség. Vélhetően azért, mert egy alapmodellt kapnak egy olyan árzónában, amit a legtöbben megengedhetnek maguknak. (Jó, ezt a „megengedhetnek maguknak” kifejezést tessék úgy értelmezni, hogy vásárolhatnának Galaxy A0x-eket is, viszont azért a kevéske pluszért inkább rábólintanak az up-sellingre.) Most azonban a Galaxy M-sorozat bővül egy családtaggal, amely legtöbb vonásában a Galaxy A14 5G-re emlékeztet.

A Galaxy M14 5G kreatívja.
Forrás: Samsung Ukrajna

A legfontosabb különbség a Galaxy A14 5G és a Galaxy M14 5G között, az a megnövekedett akkumulátorkapacitás, ugyanis 5.000 mAh-ról 6.000 mAh-ra dagadt, azaz várhatóan sokkal hosszabb üzemidő jellemezheti. Próbáltam volna válaszokat találni, hogy ez uptime-ban a hivatalos álláspont szerint mit takarna, ám a Samsung USA aloldalán csak azért sem töltötték ki a hozzákapcsolódó mezőket a testvérnél. A Galaxy M14 5G-nél viszont az ukrán képviselet megadta a szükséges információkat, miszerint 25 órányi videó lejátszásra, 26 óra Wi-Fizésre, míg 27 óra LTE sávon történő netezésre képes; ha pedig csak zenét hallgatnánk, akkor 155 órán keresztül bátran megtehetik a vásárlói.

Az akkumulátorának köszönhetően picit másabb lett a fizikai adottsága. Hosszban és szélességben csökkent a mérete, azonban vastagodott (9,4mm-re) és nehezebbé vált (+4gramm). Nem mondanám annyira számottevő különbségnek.

A kijelzőjénél az Infinity-V formaterv mutatkozik. Méretét tekintve megtartották a 6.6 inchet, valamint a megjelenítőpanel képfrissítési rátájához (90Hz) és felbontásához (FHD+) se nyúltak, így a 400ppi környéki értékkel bátran számolhattok. Az erőforrását a saját gyártású lapkakészlete, az Exynos 1330 szolgáltatja, amit a Galaxy A14 5G-be is építettek. Ugyanúgy két erősebb magtartomány (Cortex-A78) dolgozik 2.4GHz-en, míg hat másik az energiatakarékosságot (Cortex-A55) szolgálja ki 2GHz-en. A grafikus moduljánál a Mali-G68 MP2-t emlegetik.

A kamerák területén azonosság mutatkozik, hiszen a főszenzor 50MP-en f/1.8-as rekeszértékkel lövik a fotókat; mely mellé egy mélységérzékelőt és egy makroszenzort pakoltak. Utóbbi kettő 2MP-en f/2.4-en látja el a feladatát. Ha pedig valaki videózna, akkor a FHD 30fps-en biztosan adott. Szelfie részről 13MP mutatkozik az előlapon, f/2.0-ás értékkel.

A termék különlegességei között kell megemlíteni, hogy rendelkezik Jack csatlakozással, így az FM rádió készség adott – eleve az Exynos 1330-as lapka támogatja ezt. Wi-Fi tanúsítványánál ac-ig terjed a tartomány, Bluetooth-ból pedig a v5.2 járt ki számára. Helymeghatározás szempontjából fejlettebb, mint a Galaxy A14 5G, ugyanis a GPS, a GLONASS és a GALILEO mellett kommunikál a BDS-sel, a QZSS-sel és a NavIC-kel. Ujjlenyomat-olvasóját a bekapcsológomba integrálták. Tárhelyénél 64GB-ot és 128GB-ot említenek (bővíthetőség akár 1TB-ig lehetséges); míg RAM-nál mindössze 4GB-ot, amit RAM Plus szolgáltatással akár meg lehet +4GB-tal toldani.

Az ‘SM-M146B’ típusszámon nyilvántartott termék három színben látta meg a napvilágot, melynél a Navy Blue, a Light Blue és a Silver szerepel – azaz a Black és a White opciókat száműzték a színpalettáról. A Samsung büszkén adta hírül továbbá, hogy az Android 13-mal debütált modell 2 főszoftver – és 4 évnyi biztonsági frissítésben részesül. Ára hozzávetőlegesen 200 euro körül van.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.