Bemutatkozott a Galaxy A34 5G és a Galaxy A54 5G. Mutatjuk a bevezetéssel kapcsolatos főbb információkat!


A felsőkategória megújulása után a Samsung rákoncentrál a népszerű középkategóriás készülékeinek a megújítására. Sokan várták, hogy kapnak-e Unpacked eventet, azonban afféle csendes premier formájában rajtolt el a Galaxy A54 5G és a Galaxy A34 5G párosnak az életpályája. Hivatalosan március 15-én történt meg a Samsung Magyarország jóvoltából a bejelentés – csak hát pirosbetűs ünnep mivoltából fakadóan csúsztatniuk kellett másnapra –, ezért rajtolhatott el éjfélt követően a fél hónapon átívelő bevezetései kampánya. Sokan várták a debütjét, hiszen tényleg az elmúlt évek legjobb ár-érték arányát szállította általuk a dél-koreai vállalat, azonban a 2023-as esztendő kicsit másabb, mint az előzőek: jelen van világszerte az infláció, ami rányomja a védjegyét a termékek árára.

Nem is szaporítanám tovább szót, helyette felhívnám a figyelmetek arra, hogy mind a két okostelefon rendelkezik afféle pre-order ajánlattal, amelyre lentebb rátérek külön, most azonban kanyarodjunk rá az árakra, ami legfőképpen mozgatta az elmúlt időszakban mindenki fantáziáját:

TermékRAM/ROMNyitóárSzínválaszték
Galaxy A34 5G6/128GB169 990 FtKirály Grafit [SM-A346BZKAEUE]
Király Lime [SM-A346BLGAEUE]
Király Lila [SM-A346BLVAEUE]
Király Ezüst [SM-A346BZSAEUE]
Galaxy A34 5G8/256GB194 990 FtKirály Grafit [SM-A346BZKEEUE]
Király Lime [SM-A346BLGEEUE]
Galaxy A54 5G8/128GB209 990 FtKirály Grafit [SM-A546BZKCEUE]
Király Lila [SM-A546BLVCEUE]
Király Lime [SM-A546BLGCEUE]
Király Fehér [SM-A546BZWCEUE]
Galaxy A54 5G8/256GB229 990 FtKirály Grafit [SM-A546BZKDEUE]
Király Fehér [SM-A546BZWDEUE]
Összefoglaló táblázat.
Táblázat: Galaxy Világa

Ami az előző generációkhoz képest fontos változás, hogy immáron mind a két tárhely variáció megérkezett a magyarországi forgalmazásba. Azaz nem a Galaxy S21 FE 5G a „legolcsóbb” olyan készülék, aminél szintén lehet élni a nagy ROM opciójával. Az viszont sajnos valahol fájópont, hogy akik nyitottak a 256GB-os tárhelyváltozatra, azoknak feleződik a színválaszték, ugyanis – vélhetően költséghatékonyságból fakadóan – négyből csak kettő „main color” lehetőséget vezette be a hazai képviselet; mert tudják jól, hogy alapvetően a 128GB-os lesz a kelendőbb. Anno a Galaxy A53 5G 189 990 Ft-on, míg a Galaxy A33 5G 154 990 Ft-on nyitott, így azért látszódik, hogy bizony a világot súlytó infláció nyomott hagyott az utódok árcetlijeire is.

A bevezetési ajánlatokról:

Hivatalosan nincs szó előrendelési kampányról, inkább csak bevezetésiről. Ennek értelmében, aki élni szeretne az ajánlattal, az 2023. március 16. 00:01 és 2023. március 31. 23:59 között nevezhet be rá, valamint a készlet erejéig. Külön felhívnám a figyelmet, hogy a Samsung webáruházában másabb a promóció, mint mindenhol máshol; ugyanis a többi csatornánál 2023. április 15. 23:59 a lejárati nap. A csavar viszont annyi, hogy majd a lentebb említett ráadás terméket előbbi automatikusan a rendelés mellé csomagolja; míg utóbbi esetekben a Samsung Members-ben kell megigényelnie a vásárlónak a vásárolt készülékről – ugyanis a többinél nem látszik az igénylő felület.

A bevezetési ajánlatot két oldalról közelítette meg a Samsung Magyarország. Mind két tárhely variáció vásárlóinak kedvez. Míg a 128GB-osoknál egy 15W-os töltőadaptert adnak; addig a 256GB-osoknál elengednek a végárból 15 ezer forintot. Utóbbit úgy is meg lehet közelíteni, hogy minimális ráfordítással olcsóbban hozzá lehet jutni a nagyobb tárhelyhez.

Mutatnám táblázatba foglalva, hogy könnyebben átlássátok:

TermékRAM/ROMBevezetési ajánlat:
Galaxy A34 5G6/128GBRáadás termék: EP-T1510NBEGEU
Galaxy A34 5G8/256GB-15 000 Ft árengedmény
Galaxy A54 5G8/128GBRáadás termék: EP-T1510NBEGEU
Galaxy A54 5G8/256GB-15 000 Ft árengedmény
Összefoglaló táblázat.
Táblázat: Galaxy Világa

Ne feledkezzetek el arról se, hogy a Samsung.com webáruház rendelkezik Tanulói webshoppal. Ugye oda nem szólnak a főoldalon lévő kuponok (ajánlói kupon vagy éppen más egyéb jellegű!), illetve a fentebb említett pre-order ajánlatok sem; viszont cserében kaptok a végárból 15%-nyi kedvezményt. (A promóció szabályzatát itt tekinthetitek meg.) Valljuk be, ha elmúltatok 18 évesek és aktív jogviszonnyal rendelkeztek, akkor ez abból a szempontból egy jobb felállás, hogy nagyobb az árengedmény, és nincs kiszúrva senki szeme sem egy olyan adapterrel, aminél gyorsabb fogadására is képes a termék. Ettől függetlenül a 15W-os se rossz, de ha már tudja a páros a 25W-ost, akkor felmerül az emberbe a költői kérdés!

A Samsung.com webáruház tanulói oldalán se rossz a deal.
Forrás: Samsung Magyarország

A Samsung.com főoldalán elérhető webáruházhoz kapcsolódik egy keresztpromóció, amit az Erste bank szolgáltat. Már volt szó az oldalon róla, miszerint, ha ilyen bankkártyával fizettek, és a moneyback funkció be van élesítve, akkor 5+5% jár vissza hónap vagy az elszámolási időszak végén a kártyátokra. Érdemes elgondolkodni a lehetőségen.

Végezetül mutatnám, mely csatornák kaptak helyet a hivatalos parnerek sorában:

 • a Samsung Experience Store üzletek és webáruházak;
 • a Yettel Magyarország Zrt. által üzemeltetett üzletek és webáruház;
 • a Vodafone Magyarország Zrt. által üzemeltetett üzletek és webáruház;
 • az Euronics üzletek és webáruház;
 • a magyarországi Media Markt műszaki áruházak és webáruház;
 • az EXTREME DIGITAL- EMAG KFT. által üzemeltetett Extreme Digital – Emag üzletek és webáruház;
 • az ipon.hu webáruház;
 • az aqua.hu webáruház
 • az notebook.hu webáruház és üzletek;
 • az alza.hu webáruház;
 • http://www.speedshop.hu webáruház;
 • http://www.bestbyte.hu webáruház;
 • http://www.firstphone.hu webáruház;
 • az Auchan Magyarország Kft. által üzemeltetett üzletek és a webáruház;
 • a 220volt Magyarország Kft. által üzemeltetett üzletek és a webáruház;
 • http://www.pepita.hu oldal;
 • és a Samsung Webáruház

Zárószó gyanánt még arra hívnám fel a figyelmeteket, miszerint a Samsung.com webáruházában, valamint a márkakereskedésekben van lehetőség készülék beszámításra. Igaz, most szó sincs ráadás összegről, viszont ha van olyan kvázi listán szereplő terméketek, amitől simán megválnátok, akkor érdemes elgondolkodni a leadásán, hiszen akár egy tok vagy egy töltő kijöhet belőle. Ezen felül, tudomásunkra jutott, hogy az emag oldalán a 256GB-os változatoknál, ha használjátok a galaxy256 kupont, akkor 15 ezer forintot elengednek a végárból.

Íme a hazai kreatív álló kivitelben:

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.