Szivárognak az Galaxy Watch6 termékek tényei


Lezajlott a kisebb rivaldafényű márciusi termékbevezetés; legközelebb nyár végén lesz esedékes egy nagyobb szabású Unpacked event, ahol a következő generációs foldable készülékek (a Galaxy Z Fold5 és a Galaxy Z Flip5), a Galaxy Tab S9 tabletcsalád, a Galaxy Buds3, valamint a második generációs SmartTagek érkezhetnek meg. Ezen felül, nagyon úgy fest, hogy nem hagynak minket okosóra utánpótlás nélkül sem, hiszen egyre több pletyka kezd szállingózni a Galaxy Watch6 termékcsaládról – amivel nincs semmi probléma, hiszen azért érezzük, hogy még akadnak olyan specifikációk és hardveri adottságok, amelyek hiányoznak belőle. Gondolok a testhőmérséklet mérésére, amelynek debütálására továbbra is vár a vásárlóközönsége.

Ahogy azt már sejteni lehetett, a Samsung ismételten el próbálja rejteni a kíváncsi szemek elől az új generációs modelljeit. Megtartják az előd vonásait, azaz két típussal lehet két méretben számolni. Az alapmodell a Fresh6, míg a Pro/Classic változat a Wise6 fedőnevet kapta. Ti amúgy szoktatok elmélkedni, miért ezeket kaphatják? …valahol beszédes, hiszen a Wise a „bölcs”, míg a Fresh a „friss” jelentéssel bír.

A Galaxy Watch4 Classic két színvariánsa.
Forrás: Samsung

Az se titok immáron, hogy melyik, milyen átmérővel és akkumulátorkapacitással rendelkezik. Mutatnám táblázat formájában tálalva a könnyed átláthatóság kedvéért:

TermékKódnévTípusszámokAkkumulátor
Galaxy Watch 6 40mmFresh6 SmallSM-R930 | SM-R935F300mAh
Galaxy Watch 6 44mmFresh6 LargeSM-R940 | SM-R945F425mAh
Galaxy Watch 6 Classic 42mmWise6 SmallSM-R950 | SM-R955F300mAh
Galaxy Watch 6 Classic 46mmWise6 LargeSM-R960 | SM-R965F425mAh
Összesítő táblázat
Táblázat: Galaxy Világa | Forrás: SamMobile

Emlékeztetőként mondanám, hogy a sima Galaxy Watch5 kisebb változata 284mAh-s akkumulátorral debütált, a nagyibb pedig 410mAh-val. Ha az utódokat hozzájuk viszonyítjuk, akkor egyből jön a tényállás, hogy egy picit nagyobb akku-kapacitássel vértezik fel. A minimális térfogatnövekedés vélhetően annak tudható be, hogy a belső szerkezetrendezés hatására a mérnökök nyerhettek némi teret, ahova be tudták a méretek növekedése nélkül rakni.

Forrás: SamMobile

A Galaxy Watch6 Classic/Pro termékeknél már másabb a helyzet. Ha valós az akkumulátor tényének berögzítése, akkor a nagyobb, 46mm-es változatnál lesz elmozdulás. A Galaxy Watch4 Classic hasonló méretéhez képest 18%-kal nagyobbat, ám a Galaxy Watch5 Pro-hoz viszonyítva 39%-kal kisebb telepegységet kapnak a leendő vásárlói. Ha tippelnünk kellene, akkor az új generációs processzorlapka fog olyan mértékű visszakompenzációt nyújtani, hogy ez üzemidő romlás formájában csekély szinten mutatkozhat. Ugye a Galaxy Watch5 Pro csak egyetlen méretben debütált, ám a lehetőleg nagyobb aksi terjedelemmel, hiszen 590mAh-jával kiemelkedett a Galaxy okosórák listájából.

A tech világában megy a spekuláció azzal kapcsolatban is, hogy az „erősebb” modellnél a Pro vagy a Classic utótag várható-e?! A teóriagyártásnak az adja az alapot, hogy a Galaxy Watch5 Pro-nál szakított a hagyományaival a Samsung, azaz a fizikai lünettát mellőzte; ám jelenleg olyan pletykák keringenek, hogy a Galaxy Watch4 mintájára visszatérhetnek. Ha ez valóban így lesz, akkor nincs kizárva, hogy a fejekben meglévő Classic utótag lenne a jobb választás, mégis csak sok éven át a forgatható funkciógyűrű hardveresen létezett, nem szoftveresen.

A teljességkedvéért mutatnám, hogy melyik modelleknél mi volt az elmúlt években:

TermékMegjelenésLünetta helyzet?
Galaxy Watch2018 augusztusaForgatható lünetta
Galaxy Watch Active2019 februárjaÉrintőkeret
Galaxy Watch Active22019 augusztusaÉrintőkeret
Galaxy Watch32020 augusztusaForgatható lünetta
Galaxy Watch42021 augusztusaÉrintőkeret
Galaxy Watch4 Classic2021 augusztusaForgatható lünetta
Galaxy Watch5 | Watch5 Pro2022 augusztusaÉrintőkeret
Galaxy Watch62023. nyár végeÉrintőkeret
Galaxy Watch6 Pro/Classic2023. nyár végeForgatható lünetta
A Galaxy okosórák lünetta képessége.
Táblázat: Galaxy Világa

Zárásképpen, ha netán nem tűnt volna fel, akkor mondanám, hogy a Galaxy Watch6 termékcsaládnál két típus, két méretben, és két adatkapcsolati formában debütálhat, azaz nyolc modellel számolhatunk minimum, aminél ha csak 3 színnel rukkolnak elő, akkor 24 variáns lesz a végelszámolásnál, ami cseppet sem kevés.

Szerintetek, melyik vonal lenne a jobb: a Classic visszahozása, vagy a Pro-nak a folytatása?

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.