Nem lázmérésre fog szolgálni testhőmérséklet-mérő szenzorja a Galaxy Watch5 termékeknek


Tavaly nyáron mutatkoztak be a Galaxy Watch5 termékek, melyeknél több olyan egészségre fókuszáló funkció debütált, amelyek az elődökből kimaradtak. Ilyenek között lehetett emlegetni: a testösszetétel-mérését vagy éppen az alvás ciklus tréningelését. Az Unpacked Eventen azt se titkolták el, hogy egy teljesen új, infravörös hőmérséklet-érzékelővel vértezték fel a soron következő generációt, azonban érdemi felhasználásra egyelőre eddig nem került sor a vásárlói körében.

Kicsit olyan a felállás vele kapcsolatban, mint anno a Galaxy Watch Active 2-k után az EKG-vel és a vérnyomásmérővel. Várjuk, hogy megkapja az egészségügyi hatóságoktól a megfelelt/engedélyezett/hiteles plecsnijét, melyet követően egy frissítéssel elérhetővé teszik mindenki számára. Sokan úgy gondolták, hogy lázmérésére lehet képes az új szenzor, azonban az elmúlt hónapban körvonalazódott az a célközönség, akik körében a Samsung fejlesztői be szeretnék vetni. Annyi már most leszögezhető: nem lázmérésre szeretnék használni!

Az érzékelő elhelyezkedése az óratokban.
Forrás: Samsung

Számos képviselet hozta le hírként, hogy valójában: a hőmérséklet-alapú menstruációs cikluskövetés lesz a fő funkciója az érzékelőnek, amit 2023 második negyedévében szeretnének bevezetni 32 országban, köztük hazánkban is.

Februárban hullott le a lepel a Samsung Electronics és a Natural Cycles együttműködéséről. Ez minden téren áttörés, ugyanis előzőleg az mobilapp által lefejlesztett termékenységi ciklus figyelő technológia sehol sem jelent meg, pláne nem okosórán, amire adaptálniuk kellett. Ezáltal pedig a hölgy felhasználók még teljesebb képet kaphatnak saját menstruációs ciklusukról. Az első megpróbáltatásokon már helyt álltak, hiszen mind a Koreai Köztársaság Élelmiszer- és Gyógyszerbiztonsági Minisztériuma (MFDS), mind az Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatóság (FDA) jóváhagyta bevezetését.

„Tudományos és technológiai alapokon nyugvó vállalatként izgatottan várjuk, hogy a Samsunggal közösen olyan prémium élményt nyújthassunk, amellyel előmozdíthatjuk a nők digitális egészségfigyelését (…) A Natural Cycles alkalmazás már világszerte nők millióinak segített abban, hogy figyelemmel kísérjék termékenységüket, a partnerség révén pedig a Samsung először biztosíthat a Galaxy Watch5 okosórákba integrált, hőmérséklet-alapú, termékenységi ciklust figyelő technológiát.”

mondta Dr. Raoul Schwerwitzl, a Natural Cycles társalapítója és társ-vezérigazgatója. 

Az újítás szoftverfrissítés formájában válik elérhetővé legkésőbb nyár elejéig – bár az ilyen tényeket kezeljük fenntartásokkal, a lényeg, hogy „lassan kopogtat”. Magyarország mellett még: Ausztriában, Belgiumban, Bulgáriában, Horvátországban, Cipruson, a Cseh Köztársaságban, Dániában, Észtországban, Finnországban, Franciaországban, Görögországban, Izlandon, Írországban, Németországban, Olaszországban, Koreában, Lettországban, Litvániában, Luxemburgban, Hollandiában, Norvégiában, Lengyelországban, Portugáliában, Romániában, Szlovákiában, Szlovéniában, Spanyolországban, Svédországban, Svájcban, az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban élő felhasználói várhatják.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.