Android 12-re frissült egy belépőszintű Galaxy készülék


Nem, mielőtt még arra gondolnátok, hogy a cikk írója most valamit nagyon benézett, szó sincs ilyesmiről. Az Android 13 operációs rendszer időszakában fura Android 12-re történő szoftverfrissítésről olvasni, azonban ténylegesen valami ilyesminek lehetünk szemtanúi. Igaz ez a modell nincs jelen hazánkban; sőt eléggé regionális a terméknek a jelenléte, de mégsem szeretnék szó nélkül elmenni mellette, ha már minap egy olyan okostelefonra hívtam fel a figyelmet, mint a Galaxy F14 5G. Most a Galaxy A-szériából hoznék egyet, amivel egy kicsit többet szeretnék foglalkozni, már csak a külleméből fakadóan.

A Galaxy A03 Core készülék kapta meg az Android 12 Go update-jét. Az ‘SM-A032F’ típusszámon nyilvántartott modell oroszországi felhasználóinál (SER) élesedett a frissítési lehetőség 2023. március 26-án. A belépőszintet képviselő mobil olyan országokban van jelen, mint pl.: európai fronton Hollandia; vagy más kontinensen: Thaiföldön, Új-Zélandon, Indonéziában vagy éppen Irakan.

Ilyen kamerasziget dizájnt se lát az ember sűrűn.
Fotó: Galaxy Világa | Forrás: Samsung RU

Az A032FXXU2BWC3 buildszámon érkezett operációs rendszer lecserélő patch note-ja eléggé szerényes, ugyanis abban az alábbi olvasható:

„Fejlesztett operációs rendszer  – Andorid GO 12
*Azt javasoljuk, hogy készítsen biztonsági mentést a fontos adatokról annak érdekében, hogy a frissítés közben biztonságban legyenek.
*Egyes alkalmazásokat a Android GO 12 frissítése után külön kell frissíteni.”

Abszolút nem vitték túlzásba a részletezést, ami valahol érthető, hiszen hardveri adottságait elnézve, személyénél cseppet sem egy erős konstrukcióról beszélhetek. Mondjuk erre a Core utótag felhívja a figyelmet. A 2021 novemberében napvilágot látott termék Android 11-gyel debütált, abból is Go Edition-nel, melynek legfőbb okát a gyorsítótáránál kell keresni. A nagyjából 100 eurós árfekvésben osztogatott büdzsé kütyüben az Unisoc lapkája foglal helyet, aminél a 28 nm-es gyártástechnológia eléggé beszédes jellemvonás; de ami még meghökkentőbb, hogy 2/32GB-nyi RAM/ROM opcióval eresztették útjára, amilyen adottságot már az egykori Galaxy S4 flagship modell szintén tudott 2013 tavaszán.

A fenti fotóval szerettem volna prezentálni, mennyire elborultak a készülék dizájnerei, hiszen a Galaxy S21-sorozatra hajazó szigetstílus köszön vissza, bár míg ott kiemelkedik a készülék vázából, itt csak esztétikai formában különítették el. Szerintem ötletes húzás.

Szerintetek lesz még más termék, ami nem Android 13-ra, hanem Android 12-re frissül a közelebbi jövőben?

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.