Bemutatkozott a Galaxy F14 5G


A Flipkart nevű webáruházról elvétve lehet hallani a Galaxy Világán. Azért emlegetjük, mert az indiai Samsung képviselet náluk exkluzívan értékesíti a Galaxy F-termékcsaládot. Kicsit olyan ez a termékcsoport, mint ha adnának és elvennének, mert a Galaxy A- és M-szériák szolgáltatják az okostelefonjaik alapjait, ám valamicske változtatást mégis orvosolniuk kell, hogy másabb közegnek feleljenek meg egy olyan kiszolgáltatott régióban, ahol a dél-koreai brand ténylegesen küzd a piaci részesedéséért. Az e-kereskedelemmel foglalkozó vállalat a kezdetekben könyvértékesítéssel foglalkozott, csak később került képbe az elektronikai eszközök. Most, márciusban a Samsung India leleplezte következő belépőszintű modelljét, a Galaxy M14 5G-t, aminél a frevolúciós jelzőt emlegetik.

A Galaxy F-sorozat szegmenselső funkciókat kínál a Z-generáció számára, akik felgyorsultabb életet élnek. Ezt hívjuk Frevoluciónak. A Galaxy F14 5G 5nm-es processzorral, valamint 6.000mAh-s akkumulátorral érkezik. 13 csatornát támogat a szupergyors 5G kapcsolat érdekében. Számos további Frevolutionary funkciókat érhetnek el a vásárlói, effektíve alacsony áron”

tette hozzá Rahul Pahwa, a Samsung India mobil üzletágának igazgatója.
A Galaxy F14 5G egyik kreatívja.
Forrás: Samsung India

Mi sem más, mint a specifikációs különbségek bizonyítják leginkább azt, hogy a Galaxy F14 5G egy átformált Galaxy M14 5G. A mikroszkopikus eltérések közül mindösszesen három tényt lehet kiemelni. Az egyik legfontosabb, hogy a 6.000mAh-s akkumulátora immáron nem 15W-tal, hanem 25W-tal tölthető, ami eléggé ritkaszámba megy a kategóriában. Terhelhetőbb lett, amit csak azok a felhasználók vesznek észre, akik a nagyobb RAM változat mellett teszik le a voksukat, hiszen rendelkezik 6/128GB-os kivitelben, míg a testvérét csak 4/128GB-os kiadásban szállítják. A harmadik pedig, hogy az Android 13-at One UI 5.1 felülettel kínálják.

Az erőforrását ugyanaz a házon belül gyártott, az Exynos 1330 lapkakészlet szolgáltatja, amit a Galaxy M14 5G-be is szereltek. A kijelzőjénél a képfrissítés 90Hz-en szolgáltatja maximum a tartalommegjelenítését, melyhez 6.6 inches kijelzőátmérő társul. Felbontás ügyileg Full HD+-szal számolhatnak a vásárlói.

Kamerák körében vélhető fel egy érdemtelen változás, ugyanis három hátlapi érzékelő helyett csak kettőt kapunk: a főszenzor 50MP-es dolgozik, a makro pedig 2MP-en. Ergo, eltávolításra került a 2MP-es mélységérzékelő, ami véleményem szerint nem tesz sokat hozzá a képalkotáshoz. A szelfi kameramodulnál megtartották a 13MP-es f/2-eset. Jack csatlakozással ellátták, hiszen a chipset egyik különlegessége, hogy támogatja az FM rádió képességet.

A három színválasztéka, amelyben elérhető lesz.
Forrás: Samsung India

A Samsung India büszkén kihangsúlyozza, hogy a 2 főszoftverre (azaz Android 15-ig) támogatott lesz, valamint 4 évnyi (2027-ig) biztonsági frissítésre. A RAM Plus szolgáltatás ugyanúgy elérhető, ahogy társaiban, mellyel lehet fokozni a termék gyorsabb válaszidejét. Színportfóliójában: a fekete (O.M.G. Black), a zöld (G.O.A.T. Green) és a lila (B.A.E. Purple) lesz a választható opció. Árak tekintetében pedig az alábbi a felállás:

TermékTípusszámRAM/ROMÁr
Galaxy F14 5GO.M.G. Black [SM-E146BZKGINS]
B.A.E. Purple[SM-E146BLVGINS]
G.O.A.T. Green [SM-E146BZGGINS]
4/128GBINR 12 990
Galaxy F14 5GO.M.G. Black [SM-E146BZKHINS]
B.A.E. Purple[SM-E146BLVHINS]
G.O.A.T. Green [SM-E146BZGHINS]
6/128GBINR 14 490
Táblázat: Galaxy Világa | Forrás: Samsung India

A Galaxy F14 5G különlegességei között mindenképpen megemlítendő, hogy csak 128GB-os kiadásban érhető el, a jelek szerint nincs 64GB-os tárhelyopció. A két SIM kártya mellett külön tudja fogadni a microSD kártyát, amellyel 1TB-ig bővíthető. Bluetoothból v5.2-es, míg Wi-Fi-ből /ac-s tanúsítvánnyal rendelkezik. Jelenleg afféle előregisztrációja zajlik a Flipkart oldalán, a hivatalos forgalmazása március 30-án veszi kezdetét.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.