Két összehajtható készülékkel biztosan számolhatunk


A Samsung gőzerővel dolgozik a következő generációs újdonságokon, azonban, hogy ne legyen minden fenn idő előtt az interneten a szivárogtatók által, házon belül kód- és rövidített nevek mögé rejti az újdonságait. Az archívumunk a legmegfelelőbb példa arra, milyen sokszor szereti használni ezeket a fedőneveket. Másrészről, azért van előnye is, hiszen, amikor véletlenül, idő előtt kerül fel a Samsung hivatalos oldalára egy-egy infó, akkor még ezeken emlegetik a megjelenés előtt álló termékeket. Az átlag arra tévedő pedig csak valamiféle hibaként kezeli, mert azért akadnak érdekes tények a hazai képviseletnél – elég csak a kedvezménykódok kombinálhatóságára gondolni, amelyek hol összevonhatók, hol pedig nem.

A Galaxy Watch6 fantázia neveivel már foglalkoztunk egy külön bejegyzésben, így most a foldable készülékekre irányítanám a fókuszt, ahol nem a fedőnevek, hanem a rövidített azonosítók kerültek nyilvánosságra. Eszerint, jelenleg így állunk:

  • B5 – Galaxy Z Flip5 5G
  • Q5 – Galaxy Z Fold5 5G

Mondjuk, sok meglepetésről nem kell hírt adnom, mert a ‘B’ betű már előző generációnál is a Galaxy Z Flipre, míg a ‘Q’ a Galaxy Z Foldra asszociált; szóval igazából csak növeltek egyet a számozáson. Kíváncsian várom, hogy mire keresztelik majd őket, amiről egyelőre nincs információnk. Pedig általában március vége felé már lehet tudni, hogy mik lesznek. Ugye a Galaxy S23 termékcsaládnál a Dimond kódnevet használták.

Sokkal érdekesebb tény, hogy tavalyelőttről a „kosárban maradt” (vagy csak nem került a köztudatba megjelenésének léte?!) az ‘N4’, amely alatt sokak szerint egy újabb foldable termékcsoport első tagja lapulhat(ott). A SamMobile foglalkozott is a teóriagyártással, melynek végeredménye az lett, hogy két lehetséges opcióra szűkítették az akkori listát: az egyik szerint, egy fülhallgatót, a másiknál pedig egy foldable kütyüt rejthet. Simán lehetséges, hogy a Galaxy Buds2 Pro lehet a rejtélyes N4, amit hosszabb nevén „Zenith”-nek kereszteltek.

A tablet vonalát azért zárnánk ki, mert a Galaxy Tab S8 termékcsaládot „Basquait”-ként, míg a megjelenése előtt álló FE (vagy Lite) utótaggal rendelkező költségbarátabb kiadását, amit most hívjuk Galaxy Tab S8 FE-nek (SM-X506B) „Birdie”-ként fedezte fel az internet népe.

Kíváncsian várom, mikor kerül fel a fedőneve a next-generation foldable termékeknek. Ti, miként neveznétek el őket?

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.