Tökéletesítették a Galaxy A54 szíjas tokját, de milyen áron?!


A Samsung nem csak okostelefon és tablet termékeinek innovációjára figyel oda, hanem fürkészi a vásárlói véleményeket, melyeknek próbálkozik megfelelni. Ezelőtt 4-5 évvel szíjas tok nem igazán létezett hivatalos forgalmazásban; azonban, meglátva, milyen praktikus tud lenne egy nagyobb képernyős készülék esetében, elkezdtek a fejlesztésébe pénzt ölni, illetve átvenni a harmadikfél által kitalált és gyártott koncepciókat. Köztudott tény, hogy a kiegészítőkön van a legnagyobb árrés, így a cross-selling egy új Galaxy vásárlása esetén elengedhetetlen.

A Galaxy A54 5G-nél újragondolták a korábbi szíjas tokváltozatokat. Ha nem csal az emlékezetem, akkor a Galaxy S21 FE 5G-nél ütötte fel a fejét elsőként ez a tokalternatíva. (Ha mégsem így lenne, nyugodtan javítsatok ki!) Az egykori flagship kategóriás belépőmodellnél két félével rukkoltak elő, az átlátszótok szíjjal (EF-XG990) és a szilikontok szíjjal (EF-GG990) variánssal. A középkategóriánál – ha lehet így fogalmazni – ezt a kettőt mosták össze, melynek végeredménye az ‘SM-XA546’ típusszámon futó kiegészítő lett:

SzínopcióTípusszámÁr
Galaxy A54 5G Szíjas tokFekete [EF-XA546CWEGW]
Fehér [EF-XA546CBEGWW]
17 990 Ft
Táblázat: Galaxy Világa

A szíjas tok két színválasztékban érhető el. Az egyik a fekete, amelynél zöld színű a szíj; a másik a fehér, amelynél pedig narancssárga. Mint említettem, összemosásról számolhatok be, ugyanis most nem átlátszó a tok jellege, hanem színezett; ám anyagát tekintve szilikonról beszélhetek, ami fogásban abszolút szállítja a kötelező érzetet.

A célja nagyon egyszerű: intuitívabban hordozhatod a terméked és használhatod; valamint megóvhatod a véletlen leejtéstől. A pánt résznél maga a pánt a keskenyebb kivitelű; tehát nem a vastagabb fajta, amelyet a Galaxy Z Flip4-nél vagy a Galaxy S21 FE szilikontok szíjas kiadásánál alkalmaztak. Azáltal, hogy nem „széles”, lehetőségetek van beállítani egyfajta dőlésszöget a felső és az alsó pántátfűzőrésznél; esetleg igazíthatjátok teljesen jobbra vagy éppen teljesen középre, ha számotokra az szolgáltatja a biztosabb fogásérzetét.

Kevés helyen említik meg, de a Samsung már jó ideje odafigyel a környezettudatosságra, aminek az idei esztendőben sokkal nagyobb hangot ad. A szíjas tok oldalsó kulcsa legalább 36%-ban bioalapú anyagokat tartalmaz.

Variálható a szíj maga.
Forrás: Samsung Magyarország

A tok felhelyezésével feláldozzuk a termék eredeti színét, illetve más fizikai adottságát. Magasságát tekintve 161,9 mm-re (158,2mm-ről), míg szélességét górcső alá véve 80,4mm-re (76,7mm-ről) növekszik. Vastagodás szintén felfedezhető, hiszen 12.1mm-es értéke soknak tűnhet az alap 8,2mm-hez képest. Ezen felül, 46grammnyi plusz súlyt könyvelhettek el a 202g mellé.

Ha viszont ezekkel meg tudtok barátkozni, akkor alapvetően egy nagyon korrekt kiegészítőt kaptok. Mondjuk az árát elnézve, azért promóciós időszakban vásárolnám, ugyanis a 17 990 Ft-os vég ára nem kevés, de jól kombinálva 10 körüli értékre levihető.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.