Brazíliában a töltőadapter a Galaxy vásárlók mondhatni, alanyi jogon jár


A Samsung Brazília oldalán olvasható a meglepő hír, miszerint 2023. március 29. (szerda) után a Galaxy S22 5G okostelefonok töltőadapterrel lesznek ellátva; illetve ugyan ehhez a szisztémához csatlakozik a Galaxy S21 FE 5G áprilistől. A döntés hátterében a helyi hatóságok állnak, akik kötelezik a gyártót arra, hogy extra költség nélkül legyen a vásárolt termék dobozának tartozéka – mint annak idején, amikor még el se tudtuk képzelni a jelenkori helyzetet, hogy ezt megvonják az újdonsült felhasználóktól.

A hír azért önmagában meglepő, mert míg a világ többi részében a vásárlók kezdenek hozzászokni a jelenséghez, és próbálják a hétköznapi életükbe beépíteni a környezettudatosságot; azért akadnak olyan régiók és országok, amelyek mindezzel szembe mennek. Kinek van igaza, azt döntse el mindenki maga!

Szerintem a 2023-ban valahol fanyarul mosolyt csal az ember arcára ez a késztény, hiszen európaiként mindenki azt várja, hogy végre valahára egységessé tegyék az okostelefonok töltőcsatlakozóját. A Samsung az Apple mintáját követve a fülhallgató után a töltőadaptert is kivette a készülékek dobozának tartozékai közül – azzal az indoklással, hogy az ügyfelek többsége rendelkezik még a meglévővel, így sokaknál feleslegként van jelen; ami pedig a környezetre káros. Igazság van a felszínes érvben, ugyanis saját bőrömön tapasztalom, mennyi olyan kiegészítőm van, amelyek még használatban se voltak a megvásárlás óta.

Nem csak ez a két termékcsalád vásárlóközönsége örülhet, ugyanis a Galaxy S21-sorozat és azok után megjelent flagship termékek (tehát a Galaxy Z Flip3 és Z Flip4; illetve a Galaxy Z Fold3 és Z Fold4), illetve a Galaxy A54 5G és a Galaxy A34 5G is hasonló cipőben van. Akik már rendelkeznek a szóban forgó okostelefonokkal, azok a Samsung For You aloldalon tudják megigényelni a hálózati adaptert, amit számlával kell igazolniuk. Miután ez megtörtént, és a rendszer elfogadta a kérelmet, 30 napon belül szállítják ki az ügyfelek részére díjmentesen.

Noha a cikk nem tesz említést a már piacon lévő Galaxy S23 termékekről, de vélhetően hasonló bánásmóddal kezelik. A braziloknál a Galaxy A54 5G-nél az előrendelési kampányban tárhely duplázás mellett ajándék Galaxy Buds Live szerepel, mint ráadás termék. Azt kell mondanom, az ottani érdeklődőknek azért van jó néhány érvük, miért is kellene a Samsungot választaniuk.

Ti mit gondoltok a jelenségről: Valóban jó döntés született, és nyitottak lennétek hasonló kényszerre idehaza?

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.