Sebességteszten járt a Galaxy Z Fold5 és a Galaxy Z Flip5 készülékduó


Nem szokatlan a jelenség, hogy már olyan termékek teljesítménytesztjéről adunk hírt, amelyek megjelenéséig bő negyedévet kell várnia az érdeklődő közönségnek. Augusztus tájt lesz esedékes a következő nagyobb szabású MX Unpacked Event, ami termékdömpinget hozhat, ha az általunk feltételezett készülékek többségét piacra dobja a Samsung. Nincs kizárva semmi, hiszen a meglepetés bármikor benn lehet a pakliban. Ami viszont szinte biztosan könyvelhető, hogy a foldable termékcsalád az újabb generációs modelljeivel érkezik – sőt, ha mázlink van, akkor tovább bővülhet plusz egy taggal a szegmens, bár erre csekélyek a kilátások!

A Geekbench oldalán tűnt fel az Galaxy Z Fold5 és a Galaxy Z Flip5 amerikai piacra szánt kiadásának változatai, csakhogy picit felkavarják az állóvizet. Ami már az elején leszögezhető, hogy ugyanazt a chipsetet kapják, amelyet a Galaxy S23 termékcsalád, ugyanis a motherboard és governor mezőben egységesen a kalama és a walt fantázianevek szerepelnek, tehát a Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy kiadású lapka könyvelhető – már ha bárki kételkedett volna.

A Galaxy Z Flip5 5G egyik koncepció fotója.
Forrás: Revegnus

Azért beszélek kételkedésmentességről, mert mióta létezik az összehajtható termékcsoportja a Samsungnak, még sosem adtak ki ilyen terméket Exynos lapkával; mindig a Qualcomm-féle megoldásokra építkeztek. Mint írtam, vélhetően a dél-koreai gyártó által picit meghúzott 3.36GHz-en futó erősebb magszálat kapják; ami feltételezi, hogy hozzá fognak nyúlni ezen modellek hűtéséhez, hogy biztosan ne legyen hőleadásból fakadóan teljesítményromlás, azaz leszabályozás. Sőt, minderre a Cluster 3 mezők a bizonyítékok, ahol megerősítésre kerül a magasabb órajel jelenléte.

Az ‘SM-F946U’ típusszám azonosítja be a Galaxy Z Fold5 5G-t, míg az ‘SM-F731U’ a Galaxy Z Flip5 5G-t. További érdekesség, hogy utóbbinál nem spóroltak a futtatáson. Míg előbbinél (a mai napig) csak egyetlen egy bejegyzés található, addig a kagylóformájú utódból hat is. Mondjuk a legutolsó értéke eléggé tragikus, hiszen jelentősen alulmúlja az általam kiragadott legmagasabbat. Ettől függetlenül, aki megtekintené, ide klikkeljen.

A Galaxy Z Fold5 amerikai piacra szánt modellje (erre utal az ’U’ végződés) egymagos tartományban 2.014 pontot, míg többmagosban 5.022 pontot tett le az asztalra. Viszonyításként jegyezném meg, hogy a Geekbench6 CPU tesztjénél a Galaxy Z Fold4 1.717, illetve 4.138 ponttal büszkélkedik – azaz jelentős erősödés érzékelhető. A Galaxy Z Flip5-nél sincs másképp, ami 2.030 és 5.213 pontot tud felmutatni a vizsgált esetekben. Mondanom se kelljen, de az előd, a Z Fold4-hez hasonló értékeket prezentált, mondjuk itt, ahol 1.762 és 4.276 pont mutatkozik.

Az Android 13 operációs rendszer könyvelhető, hiszen csak az év vége fele futhat be az Android 14 elsők között a Galaxy S23-akra. Ami egy fokkal érdekesebb, az a memóragazdálkodás. A Galaxy Z Fold5-be 12GB kerül, a Galaxy Z Flip5-be csak 8GB – persze ezek csak teóriák; de utóbbinak nincs akkora RAM igénye abból fakadóan, hogy pl.: még a Samsung DeX üzemmódot se támogatja, nehogy erőforrás gondjai adódjanak.

A nyár végi leleplező eventnél nem csak a készülékek mutatkozhatnak be, hanem a továbbgondolt One UI 5 élmény is, aminél az előző évek mintájára az 5.5-ös verzióval lehet számolni.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.