Tényleg ennyire ragaszkodó típusúak az Androidos készülékeikhez annak vásárlói?!


A ReGalaxy program kapcsán nemsokára egy újdonsült hírrel érkezünk, de előtte fontosnak éreztem, hogy elhozzam számotokra a CIRP (Consumer Intelligence Research Partners) kutatóintézet legfrissebb kutatási eredményét, amelyet nem világ viszonylatban – csak helyiben készítettek el. A megvizsgált okostelefon tulajdonosoktól a következőt kérdezték: Mit csinálnak a lecserélt, leváltott régi készülékükkel?! – mondanom se kelljen, de az, amit a kérdés hallatán rávágnék, igazolta magát, hiszen egy ős-Android felhasználó merőben másképp dönt, mint az IOS-es.

A felmerülő válasz lehetőségek sorában helyet kapott: a készülékbeszámítás (trade-in), az eladás (sold), a megtartás (kept), a családon és baráti körön belül történő továbbadás (friend/family), az anyagi kárra kiterjedő pótlás, valamint az újra történő felhasználás, mint opció. Nos, ha a magyar lakosságot kérdeznénk meg, akkor vélhetően a megtartás, mint alternatíva vezetne toronymagasan; mert mindig kell egy vésztelefon.

A felhasználási opciók eloszlása a két operációs rendszer között!
Forrás: AppleInsider

Az összkép érdekében rajta hagytam a fenti végeredményen az IOS felhasználók döntési rátáját, csakhogy tisztán lássátok, ők miként döntenek az USA-ban.

Velük ellentétben az Android felhasználók max. egyetlen egy pontban egyeznek meg: az pedig az ellopott, összetört vagy éppen elvesztett termékek pótlása, ugyanis a vásárlók 8% van ilyen cipőben, ami miatt kénytelen új terméket vásárolnia.

A kimutatás remekül ráreflektál arra, hogy az Android készülék birtokosai ragaszkodó típusúak. Mondjuk ehhez jómagam se állok másképpen, ugyanis a Galaxy Note5, a Galaxy S10+ és a Galaxy A70 okostelefonom ugyanúgy megvan, és naprakész akkumulátor állapottal rendelkezik, mint a jelenleg használatban lévő Galaxy S21+ 5G-m. Megtartásaiknak több oka van, hiszen a Galaxy Note5 kuriózum abból fakadóan, hogy hazánkban a Galaxy S6 Edge+ miatt nem került forgalomban; a Galaxy S10+ a Gear VR élmény heti szintű használata miatt, illetve a mai napig korrekt kameraszenorjaiból fakadóan remekül kiszolgálja a másodlagos fotózást és videózást; a Galaxy A70 pedig kiváló gyermektelefon Youtube nézéshez. Tehát beleillek az 54%-ba.

A felhasználók csekély százaléka, mindössze négy dönt amellett, hogy tovább értékesítse a használt piacon termékét. Nagyjából hasonló aránnyal oszlik meg a készülékbeszámítás és a családon belüli tovább örököltetés, mint válasz lehetőség. Érdekes, mert alapvetően a Samsung.com webáruház odakinn is szolgáltat számos kedvező trade-in feltételt, amikor valamennyivel többért veszik át a régió modelleket. A felhasználók közel egytizede pedig általában felújítatja, hogy aztán mondjuk okosotthon vezérlőként használja.

Te a fenti tortaszelet melyik szegmensét erősítenéd?

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.