Záporoznak a renderfotók a Galaxy Z Flip5 5G kapcsán, amelyek között akad ígéretes dizájn elképzelés


A Samsung is érzi a nyomást a hajlítható okostelefonok szegmensében, amely nem csak a versenytársak, hanem a leendő vásárlói részéről éri. A Galaxy Z Fold-sorozat abszolút a prémium közönség fele nyit, bizonyítaniuk kevésbé kell nála; nem úgy mint a Galaxy Z Flip-éránál, amit szeretnének még népszerűbbé tenni, de valahogy a kagylóformavilágnak nincs akkora húzása. Az ok egyszerű, hiszen hasonló árzónában van, mint a Galaxy S-széria; csak azért pedig, hogy legyen egy foldable termékem, én se döntenék mellette, hiszen tudásban többet kapok a hagyományos vonalon. A dizájn viszont egy olyan fegyver, amivel az első benyomást hamar meg lehet alapozni, ezért szinte biztos, hogy a Galaxy Z Flip5 5G-nél ismét hozzányúlnak.

A Motorola Razr-nek nincs akkor népszerűsége, mint a Samsung hasonló formatervű modelljének, viszont az kétségtelen, hogy muszáj lesz válaszolniuk a lépésükre. Történt ugyanis, hogy anno 2.7 inches előlapi kijelzőt helyeztek el rá, ami méretesebb, mint a Galaxy Z Flip4 5G-n fellelhető 1.9 inches. A dél-koreai tech-óriás persze feszegeti a határait. Az elmúlt évek stratégiájára alapozva ismételten elérkeztek arra a pontra, amikor ki kell lépniük a komfort zónájukból, hogy kitűnjenek akár házon belül, akár házon kívül a tömegből.

A Galaxy Z Flip-család (értsd: LTE és 5G kiadás) 1.1 inchéhez képest a Galaxy Z Flip3 5G-ben debütált 1.9 inch nagynak mondható; azonban arról egyelőre nincs információ, milyen irányba mozdulhat el a folytatásban „cover display” evolúciója. Ha követik a sémát a külső megjelenítő dizájn frontján érkezhet a harmadik generáció, hiszen az eddigi minta alapján két-két modell után újjal rukkoltak elő. A lehetséges dizájnteóriák között kétféle tűnt fel az elmúlt hetekben az interneten.

Az egyik a Technizo által (fenti fotók!) kreált koncepciófotó, amelyet imádnánk; de csekély valószínűségét látjuk annak, hogy ez lenne az, amiről augusztusban le szeretnék rántani a leplet. Szerintük viszont nincs kizárva az, hogy az eddigi Z Flip-generációk előlapi megoldásait és a Motorola Razr-ét egybemossák, azaz két kijelzőt prezentáljanak. Lenne egy nagyobb a kamerák alatt, ami bőven 2 inch feletti értéket takarna; illetve egy másik, a kamerák mellett, mint a legelső generációnál. Mondjuk, sok értelmét nem látnám, mármint szoftverfejlesztés terén a kisebbnek.

A másik renderfotó már másabb, kicsit a Windows operációs rendszerén belül a Fájlnézegető mappára hajazó dizájn elképzelés, ami egy aszimmetrikus formát illusztrál. A teóriák között helyet kap az a megközelítés, miszerint a kinyúló sávban jelenhetnének meg a készülékkel kapcsolatos főbb piktogramok, mint pl.: az akkumulátor állapota, a Wi-Fi vagy mobilinternet csatlakozásának státuszikonja, stb – hogy a főrésztől ne vegye el a helyet. A cirka 3,2 inch körüli cover display formabontó minden téren. Kíváncsi leszek, marad-e a koncepciótervek között, vagy megvalósul-e!

Amiben mind a két koncepció megegyezik, az a kamerák elhelyezkedése, miszerint a Samsung visszatérhet a Galaxy Z Flip-nél használt vízszintes elrendezésre; hiszen, ha nagy előlapi kijelzővel szeretne előrukkolni, akkor nem engedheti meg, hogy a Galaxy Z Flip3-nél bevezetett függőleges stílussal haladjon tovább.

Minden jel arra mutat, hogy a Galaxy Z Flip5 meg fog újulni küllemét tekintve. A főkijelzőnél sok változásra nem építkezhet, így muszáj lesz más módon előcsalni a WoW-faktort az érdeklődőkből. Biztosra vehető, hogy a dizájn repertoárba belecsempészik a BeSpoke Edition-féle színvariációt, hiszen a Z-generációnál az egyediség, és a stílus egy meghatározó tényező; már pedig elsők között nekik szeretnének kedvezni vele.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.