Renderfotók érkeztek a Galaxy Tab S9+ tabletről


Sok szempontból izgalmasnak ígérkezik az előttünk álló nyár végi MX termékbejelentő event. Már volt arról szó, milyen dömpingre lehet számítani, ha a Samsung valóban tartja magát a tényekhez. Az összehajtható készülékek mellett a felsőkategóriás táblagépekről is szállingóznak az információk, a renderfotók. Most éppen a Galaxy Tab S9+ táblagép külleméről hullott le a lehetséges lepel, amelyet ismételten OnLeaks-nek köszönhet az internet népe, aki Wolfoftablet-tel dobta ki közösen a dizájnját – ami jó eséllyel fedheti a valóságot.

Mielőtt a belemerülnénk a kinézetébe, azt azért fontosnak tartanám megjegyezni, hogy általánosságban a Samsung mindig a nyár végi Unpacked Eventre ütemezte a Galaxy Tab S-szériának a megújulását; azonban a Galaxy Tab S8-nál szakított a hagyományokkal, ugyanis várt másfél évet. A döntés hátterében: a piac zsugorodása és az ellátási problémák álltak. Tartva az időintervallum különbséget a következő generáció között, 2023 nyarán lesz esedékes a másfél év elteltének; így nem véletlen az, hogy sokan számolnak az érkezésével. Vélhetően a tech-óriás se fogja elhalasztani a debütjét, már csak a naprakész hardveri update-ből fakadóan.

A renderfotók legizgalmasabb részlete az előlapon, a szelfi kamera mellett helyet foglaló másodlagos érzékelő jelenléte. Egyelőre nem tisztázott, mire hivatott. Wolfoftablet nézetei szerint könnyedén előfordulhat, hogy másodlagos kameraérzékelő lehet, ami videóhívásnál vagy fekvő módban szolgáltathatja a felhasználók kényelmét – mint a Galaxy Tab S8 Ultra-nál.

Ha a fizikai adottságait vesszük alapul, akkor maradt a 185.4 x 285.4 x 5.64mm-es méret; ami valahol adja magát, ugyanis a Samsung így megússza a tokok és a billentyűzetes tokoknál a redizájnolt újragyártást. Mindössze át kell írniuk a csomagoláson lévő feliratozást, hiszen a Galaxy Tab S7+, a Galaxy Tab S7 FE és a Galaxy Tab S8+ után a Galaxy Tab S9+ is megörökölheti az elődök kiegészítőit. Valahol a döntés adta magát, hiszen arra törekednek, hogy minél környezettudatosabbak legyen; ezt pedig akkor tudják legkönnyebben előidézni, ha dizájnban megegyező termékeket gyártanak – amiről anno már írtunk hosszasabban.

TermékWi-Fi modellSIM kártyás modell
Galaxy Tab S9SM-X710SM-X716B
Galaxy Tab S9+SM-X810SM-X816B
Galaxy Tab S9 UltraSM-X910SM-X916B
A Galaxy Tab S9 termékcsalád típusszámai.
Táblázat: Galaxy Világa

A további lehetséges specifikációjánál nincs más izgalmas tény, hiszen a 45W-os gyorstöltés lehetősége, vagy a USB Type-C 3.2-es csatlakozás alapnak tekinthető ugyanúgy, mint a SIM kártyás kiadásoknál az LTE vonal elengedése, és az 5G képesség éltetése.

Szoftveres támogatottságából elmaradhatatlan a Samsung DeX üzemmód, ami mára már a tabletek egyik húzó újdonsága. Android 13 rendszerrel, One UI 5.5 felülettel debütálhat. Az S Pen képességére a hátlapon lévő mágnesescsík árulkodik, tehát a Galaxy Tab S-éra viszi tovább ezt a hagyományt.

Zárószóként, talán még két érdekes pletyka, amivel akár számolni lehet a termékcsalád bizonyos tagjainál vagy éppen mindegyiknél. Az egyik ilyen az IP67-es víz- és porellenállósága; a másik pedig a Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy lapkakészlet, ami a Galaxy S23-ban debütált. Utóbbi eléggé valószínű, hiszen nagyon elégedett a kritikus közeg a teljesítmény javulásával a Galaxy S22 után; előbbi viszont annyira nem lételem, legalábbis sok felhasználó megvan nélküle és a felára nélkül is.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.