A lünette miatt ismét Classic utótagot kaphat a Galaxy Watch okosóra elegánsabb kiadása


Nincs lazsálás, folyamatosan érkeznek a szivárgások a nyár végi Unpacked Event által leleplezésre kerülő Galaxy Watch-termékcsaládról. A Galaxy Watch5 Pro történelmi fejezetpontként említendő a Samsung okosóra szegmensénél, hiszen előzőleg egyszer sem történt olyan, hogy a nem-sportos dizájnkategóriában elhagyták volna a lünettát – ami egyértelműen beazonosította a dél-koreai tech-óriás okoskiegészítőjét a tömegből. A gyártó a következő generációnál visszatér a gyökereihez, és ez nem csak a küllem kapcsán értendő, hanem az utónév választásnál is.

Történt ugyanis, hogy Ice Universe-t megkérdezte az egyik követője azzal kapcsolatban, hogy esetleg tud-e bármiféle információt a Pro vagy a Classic vonalról?! – A népszerű szivárogtató mindössze a „Classic” szót írta le, utalva arra, hogy 2023-ban a Pro utótagot vélhetően parkolópályára küldik abból fakadóan, nehogy zavar keletkezzen az egyszerű emberek fejében.

Nem ez lenne az első olyan húzásuk, aminél a terméknév mellékvágányra siklott, azaz a vízió mást eredményezett. Például ott a Galaxy Z Flip 5G, amit házon belül Galaxy Z Flip2-ként említenek; ám hogy ugyanolyan számmal rendelkezzen, mint a Galaxy Z Fold-családtag, hiszen közös Unpacked Eventen mutatják be mind a kettőt, így a számazonosság elengedhetetlen lett. (Sokak nem értették volna, hogy mondjuk a Galaxy Z Fold4 mellett miért nem a Galaxy Z Flip4, hanem csak a Z Flip3 szerepel!) Kicsit másabb, mégis hasonló cipőben volt a Galaxy Watch után piacra dobott Galaxy Watch Active, majd pedig a Galaxy Watch Acitve2. A folytatásban sokan a Galaxy Watch2-t várták volna az elegáns vonalon, ám itt kihagyással és a verziószám növelésével rukkoltak elő. („Minél magasabb a szám, annál többet tud és frissebb” alapra építve.)

A Galaxy Watch5 és a Galaxy Watch6 kijelzőjének nagysága; amit a keret csökkenése okoz.

Nem csak a lünettával felszerelt termékekről érkezett szivárgás, hanem a szimpla alapmodellekről is, azaz a Galaxy Watch6 40 és 44mm-es változatairól, amelyeknek a kijelző méretére derülhetett fény. Ha lehet hinni a népszerű bennfentesnek, akkor mind a két számlapváltozatnál növekedni fog az display átmérő, illetve annak felbontása.

A 40mm-es változat esetében 1.31 inchet említ, ami a Galaxy Watch5 40mm-nél 1.2 inches volt; durván 8%-os az elmozdulási ráta. Felbontása 396x396px-ről 432x432px-re gazdagodik. A 44mm-es opciónál 1.47 inch-re történik a változás a korábbi 1.4 inch-ről. Nála pedig +30px gyarapodás könyvelhető el, melynek végeredménye 480px lesz.

Végeredményben a felhasználó ebből azt fogja érzékelni, hogy maga a kijelző még szebb képet ad vissza, az ikonok sokkal életdúsabbak, részletesebbek; valamint nem olyan vastag a digitális funkciógyűrű. Reméljük a nagy megjelenítő és felbontás az akkumulátoridő rovását mellőzi.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.