Érdemes elővigyázatosnak lenni az utángyártott Galaxy S23 tokoknál


A Samsung Community egy közösségformáló platform, ahova nem csak azokat várják szeretettel a helyi képviseletek, akiknek bármilyen jellegű kérdéseik, észrevételeik lennének; hanem azokat is, akik tanulnának, okosodnának a termékekkel kapcsolatban vagy csak szimplán részesei akarnak lenni a hazai tábornak. Számtalan olyan információ jelenik meg, akár magyar vonatkozásban, amelyekre a készülékek aloldalán, de még médiumok tesztjeiben se térnek ki. Most egy ilyet hoznék el, ami a dél-koreai részlegnél került publikálásra. A cikk arra hívja fel a figyelmét a Galaxy S23 tulajdonosoknak, hogy érdemes elővigyázatosnak lenni a nem a gyártó, hanem harmadik felek által gyártott tokokkal, ugyanis felhelyezésükkel és használatukkal a készülékben akár kárt lehet okozni.

Illusztrációs fotók.
Forrás: Samsung Community

A Galaxy S23 termékcsaláddal eltűnt a kamerasziget, amit a szenzorok egyenkénti kiemelkedése váltott. A cikk írója elsők között a kameragyűrűkre helyezi a hangsúlyt. Ha nem megfelelő méretű a kivágása a harmadik fél által használt kiegészítőnek, akkor előfordulhat, hogy a termék gyűrűpereme megsérülhet. A kisebbik rossz esetében csak karcolódhat, ám a nagyobbiknál már akár törésről beszélhetek, ami nem hangzik annyira jól. Természetesen a csatlakozási pontok – mármint ahol a szenzorkiemelkedés találkozik a Gorilla Glass DX üveggel, ami az érzékelőt elzárja a „külvilágtól – a kritikuspontok.

A másik fennálló problémát az idegenanyagok felgyülemlése okozhatja. Gondolom, már Ti is lepődtetek már meg, amikor levettétek a tokotokat: mennyi por, és kisebb szerkezetű anyag van mögötte. Ezek szintén veszélyeztethetik a szenzorokat, hiszen ha nagyobb annak kivágása, akkor több „idegenanyagot” tud gyűjteni. A tok esetleges mikro elmozdulása a készüléktől pedig károsíthatja mind a hátoldalt, mind a szenzorkiemelkedést és annak védelmét.

A szenzorkiemelkedésnél megbújó mikrofon.
Fotó: Samsung

Az idegenanyagok gyűjtése eltömítheti az ultraszéles látószögű kamera gyűrűperemén található mikrofon bemenetet. Ez egy roppant pici, ám annál fontosabb nyílás, hiszen videórögzítésnél segíti a hangok detektálását. Másrészről, ha az utángyártott tok nem megfelelő, akkor akarva-akaratlanul leszigetelheti, ezáltal pedig romolhat a rögzített tartalomnak a hangminősége.

Az elővigyázatosság fontos, hiszen a Samsung már belátta annak idején, ha a gyári tokok nem megfelelően látták el feladatkörüket. Gondolok itt a Galaxy S6 Edge idejében debütált Clear View Cover-re tokvariánsra, ami hírhedt volt arról, hogy ha porszem került a tok és a kijelző közé, akkor utóbbit képes volt meg-/szétkarcolni. Természetesen tokkal bizonyítva a Samsung akkoriban cserélte garancián belül a megjelenítőpanelt, de ha nem-gyári tokkal történt volna mindez, akkor az fizetős javításba számolódott volna el.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.