Visszaválthat AMOLED kijelzőre a kisebbik Galaxy Tab S9 készülék


A táblagépek piacának zsugorodása folyamatos. A Samsung a jelenség orvoslására vélhetően azt a stratégiát dolgozta ki, hogy bizonyos termékek utódjának megjelenését az előzőleg megszokott 1 éves ciklusról másfél évre növelte. A Galaxy Tab S8 tavaly februárban, a Galaxy S22-kkel került bemutatásra; viszont valljuk be, most lehet, hogy jómagam is egy frissebb konstrukcióra várnék, pláne ilyen árponton. A külföldi bennfentes szivárogtatók körében egyre sűrűbben kerülnek szóba a Galaxy Tab S9 termékek, ezért sokak szerint a nyár végi foldable-re épülő Unpacked Event adhat helyszínt és időpontot a leleplezésének.

A Galaxy Tab S8 rózsaarany kivitelben.
Fotó: Samsung

Most éppen Ross Young, a Display Supply Chain Consultansts piaci elemzője tweetelt egyet a kisebbik családtaggal kapcsolatban, miszerint az előző évek tendenciája változhat, ugyanis a Samsung visszatérhet nála is az AMOLED kijelzőtechnológiához.

Csak szemléltetésképpen mutatnám, hogy az előző generációknál miképp nézett ki a főbb panel specifikációk listája:
Galaxy Tab S6Galaxy Tab S7Galaxy Tab S8
Kijelző típusSuper AMOLEDLTPS LCDLTPS LCD
Kijelző méret10.5 inch11 inch11 inch
Kijelző felbontásWQXGAWQXGAWQXGA
Fényerő~420 nit500 nit500 nit
Pixelsűrűség287 ppi276 ppi276 ppi
SzíntartományN/aDCI-P3DCI-P3
Összefoglaló táblázat az előző generációkról.
Táblázat: Galaxy Világa

A Galaxy Tab S-sorozat a kezdetek óta Super AMOLED kijelzővel volt felruházva. Anno a 8.0 és a 10.5 páratlan népszerűségnek örvendett a 2010-es évek közepén; ám csak a Galaxy Tab S3-nál lépett be az összképbe az S Pen, amivel újraélesztették az egykori Galaxy Note 10.1 érát. A Galaxy Tab S6 Lite-nál viszont egy törés mutatkozott. Révén, hogy egy költségbarátabb kiadás lett, kijelzőből mindössze LCD köszönt vissza – így a Galaxy Tab S5e toll nélküli AMOLED kijelzője tűnt jobb vásárlásnak adott vásárlóknál.

A folytatásban a tendencia viszont úgy formálódott, hogy a kisebb kijelzős flagship táblagépekbe, azaz mind a Galaxy Tab S7-be, mind pedig a Galaxy Tab S8-ba csak LTPS LCD panel épült; míg a nagyobbakba AMOLED. Utóbbi boldog tulajdonosaként jegyezném meg, hogy minőségben nem veszek észre elmaradást; nyilván, ha mellette lenne a másik nagyobb testvér, lehet mutatkozna, de szingli módban egyáltalán nem. A két termék kijelzőjénél változás nem érzékelhető, így még azt is megmernénk kockáztatni kijelentés formájában, hogy talán egy és ugyanaz.

A Galaxy Tab S9 és annak 5G képes SIM kártyás változata tehát Super AMOLED-re válthat, ami jó hír a vásárlóknak, hiszen a Geekbench tesztek alapján a Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy lapka kerülhet bele, amivel jó ideig el lesz – azaz könyvelhető a 4 főszoftver és az 5 évnyi biztonsági frissítés. Minden jel arra mutat, hogy akár tovább nyúlhat a tabletek hardveres frissítési ciklusa, ami a felhasználóknak egy örömteli hír; bár ez az árban mutatkozni fog.

Az elmúlt napokban a Galaxy Tab S9+ 5G-t szintén megfuttaták a CPU teljesítményre fókuszáló aloldalon, ahol az egyik eredményénél 2.063 pontot hozott egymagos terhelésnél, míg 5.532 pontot többmagosnál. Az ‘SM-X818U’ típusszámú berögzítés azért szokatlan, mert a tásainál 6-os számvég szerepelt. Ezek szerint az amerikaiaknál más a verziószám?! Másfelől, ennél a modellnél 12GB RAM szerepel a memória méretnél, míg a másik kettőnél csak 8GB-nyi.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.