Rejteget teóriát a Galaxy Tab S9 termékcsalád különckéje


Fura mód, de záporoznak a pletykák és a tények a következő generációs táblagépekről. Noha állandóan azt hangoztatjuk, hogy a kereslet irántuk egyre inkább szűkülőben, mégsem szeretné elengedni ezt az iparágat a Samsung – nem úgy, mint a fényképezőgépekét, aminél az NX30 és az NX1 egy nagyon eltalált termék lett. Tegnap már beszámoltunk arról, hogy a legkisebb Galaxy Tab S9-be lecserélésre kerülhet a LTPS LCD panel Super AMOLED-re, ami ugye a két nagyobb változatban jelen van; valamint picit korábban arról, hogy mindháromba a Qualcomm által gyártott, húzott Snapdragon 8 Gen 2 kerülhet.

Azonban van egy negyedik családtag, amiről kevés szó esett. Az ‘SM-X516B’ típusszámon nyilvántartott modell vélhetően a Galaxy Tab S9 FE lehet – ami egy gyengébb hardveri adottságokkal rendelkező S Pen kompatibilis tablet lehet, jóval előnyösebb árponton.

A sebességtesztje a GeekBench 6 oldalán elárulja, melyik processzorral lesz felszerelve. Mint említettem, nem a Qualcomm-féle erősebb chipset kerülhet bele; hanem „csak” egy középkategóriás. A motherboard mezőben fellelhető ‘s5e8835’ berögzítés egyértelműsíti, hogy az Exynos 1380-ról van szó; melynek az erősebbik négymagos tartomány 2.4GHz-en, míg az energiatakarékosabb négy 2GHz-en teszi a feladatát.

Az Android 13-on lefuttatott CPU teszt memóriájánál csak 6GB-ot lehet kiolvasni, ami azért valahol lehangoló, mert manapság a Galaxy A54 5G-ben is 8GB-át szereltek; ami ugyanezzel a lapkával rendelkezik.

Az biztos, hogy a Samsung a középkategóriát a tablet fronton nem szeretné elhagyni. A Galaxy Tab S9 FE körüli rejtélyekből azonban nem fogytunk ki, ugyanis létezik egy ‘SM-X616B’ típusszámon nyilvántartott táblagép, ami paramétereiben megegyezik az ‘SM-X516B’-vel, annyi különbséggel, hogy 8GB RAM-mal szerelték az Exynos 1380 mellett. A dél-koreai gyártó az eltérő RAM/ROM opciót sosem szokta az ‘SM-‘ utáni első négy karakternél feltűntetni, így arról lehet szó, hogy két kijelző méretben debütálhat.

Csak a tisztánlátás mivoltából mutatnánk, mi a teóriánk:

TermékTípusszám
Galaxy Tab S9 FESM-X51x
Galaxy Tab S9+ FESM-X61x
Galaxy Tab S9SM-X71x
Galaxy Tab S9+SM-X81x
Galaxy Tab S9 UltraSM-X91x
Az ‘x’ karakter a Wi-Fi vagy éppen a SIM kártyás modell számkódját veheti fel.
Táblázat: Galaxy Világa

Természetesen csak tippeljük, hogy Galaxy Tab S9 FE és Galaxy Tab S9+ FE néven érkezhetnek – de ez lenne a legvalószínűbb. Amire a Samsungnak oda kellene figyelnie, hogy az Apple iPad mini 2021-hez képest nem kínál hasonló méretben felsőkategóriás tabletet, így a jelek szerint nincs kizárva, hogy az SM-X51x készülék bőven a 12.4 inches kijelző alatt érkezhet. Mi annak örülnénk a leginkább, ha 8 és 9 inch körül mutatna egy konstrukciót 150-200 ezer forint körüli árponton, ami még S Pen kompatibilitással is fel lenne ruházva.

Ha még valaminek a jóslatába kellene bocsátkozni, akkor talán a debüt időpontját mernénk látatlanban megsaccolni, amire egy nyár elejét mondanánk – bő kéthónappal a foldable-féle Unpacked Eventtől.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.