Nagyobb lett a Galaxy A54 5G hűtése az elődhöz képest


Vitathatatlanul a Samsung legnépszerűbb középkategóriás termékcsaládja a Galaxy A5x széria. Az előző generációknál mindig kihangsúlyoztuk, hogy a hardveri adottságait egy érdeklődőbarát árcímkével ruházták fel, amely, ha egy jóféle promócióval társul, akkor best buy a versenytársakhoz képest. A Galaxy A54 5G se lett egy olcsó készülék. Már tavaly a Galaxy A53 5G 189 990 Ft-os nyitóárát se lehetett kevéskének tekinteni; azonban az utód átlépte a sokaknál lélektani határként emlegetett 200 ezer forintot. Egészpontosan 209 990 Ft-on debütált az alaptárhelyű modell, amiért már Galaxy S21 FE 5G-t is ki lehet fogni.

Most azonban nem arra akarok kilyukadni, hogy az árak elszabadultak, mert ez globális jellegű, csak a magyarok pénztálcája érzi meg egy kicsit jobban. Helyette inkább egy olyan hardveri adottságra hívnám fel a figyelmet, amit alig emlegetnek, pedig, amikor a Galaxy S23-nál fény derült a hűtés „következő generációjára”, akkor eléggé sok sajtóorgánum foglalkozott vele. A Galaxy A54 5G-nél pedig mondhatni sírba ment volna, ha nincs PBK Reviews.

Forrás: PBK Reviews

A közkedvelt Youtube csatorna lényege, hogy a házigazda fogja az okostelefonokat és többek között szétszereli azokat, hogy aztán egy afféle „helyreállítási skálán” elhelyezze. (Értsd: 10-es skálán pontoz, ahol a 10 a legszervízbarátabb készülék.) A Galaxy A53 5G 7.5/10 pontot, míg a Galaxy A54 5G 8.5/10 pontot kapott – amelyet a linkekre kattintva vissza is tudtok nézni.

A szétszereléses videónál tűnt fel Revegnus kollégának, hogy bizony jelentősen növekedett a gőzkamra nagysága az elődhöz képest. Most arról nincs információnk, hogy ez hány szorosságot jelent valójában, de a fenti összesített fotó remekül prezentálja, hogy közel megduplázódott a mérete, ami jó hír lehet azon felhasználóknak, akik intenzíven használják a termék adta adottságokat; mondjuk: multi-taskingra vagy éppen játékra.

Az Exynos 1380-nál mutatkozik egy nagyobb teljesítménynövekedés: a CPU-nál 20%, a GPU-nál 25% körüli értéket lehet említeni az elődhöz képest, ami igényli a hőelvezetést. Egyelőre nem érkeztek visszajelzések a vásárlók részéről, hogy visszaszabályzás merülne fel terhelés következtében, ami ugye a készüléknél egy önvédelem az önkár megakadályozása ellen; ezért úgy véljük, a Samsung mérnőkeinek sikerült meglépniük a feladatot.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.