Csak a Galaxy Z Flip5 hozhat látványosabb dizájn változást, a Galaxy Z Fold5 most nem


Áprilisba sem csitulnak a szivárgások a következő generációs összehajtható okostelefonok körében. Kétségtelen, hogy a Samsung minden évre újabb és újabb innovációt épít beléjük, amivel próbálja bizonyítani: ezek a modellek is simán felveszik a strapaharcot a hagyományos készülékekkel. Muszáj is, hiszen egyre nagyobb targetet adnak nekik. Bizonyos híresztelések szerint, az ideieknél a zsanérnál várható egy határozott előrelépés, amit sokan dizájnban úgy érzékelhetnek, hogy a „cseppforma” keskenyedni fog. A hétköznapokban vékonyabb hatást hozhat fogás szempontjából, illetve tovább növekedhet az ellenállóságuk; így már nem csak a vizet, hanem a port is a készülékházán kívül tudja tartani.

Az biztos, hogy a zsanérnál változások lépnek életbe, amit a nagyobb belső kijelzőt használók díjazni fognak, ugyanis javulhat a gyűrődésnek a mértéke, azaz kevésbé lesz látványos a hajlítási felület. A külföldi bennfentesek szerint, nincs kizárva a hűtésen való változtatás, hiszen a tendencia azt mutatja, hogy a 2023-as modelleknél külön odafigyeltek ezekre.

A címsorban dizájn változtatásról beszéltem. Ice Universe váltig állítja, hogy a Galaxy Z Flip5 5G hozhatja azt az újítást, amire már olyan sokan várnak. Végre nagyobb külső kijelzővel debütálhat a kagyló formatervű készülék. A korábbi 1.9 inches panelt 3,4 inches válthatja, azaz felcserélődhet a kijelzőnek az elhelyezkedése.

Ross Younggal, a DSCC elemzőjével már volt egy twitter váltása, amelyet azóta Ross törölt, ugyanis könnyedén megcáfolásra került azon állítási, miszerint 3.8 inchre növekedhet a külső kijelző mérete. Ez a teória ott bukott meg, mikor Ice fogott egy vonalzót és prezentálta, hogy kivitelezhetetlen az, amire ő gondol, legalábbis max. akkor lehetne igaza, ha elhagynák a hátlapi kamerapárost. Akkor megírta, hogy 3.4 inch inkább a tényleges méret, amit 720x748px-es felbontással szállíthat a dél-koreai gyártó. Tulajdonképpen ez került teljes mértékben megerősítésre.

Ha valóban meglépi a Samsung, akkor bizony dizájn újításnak leszünk szemtanúi. Az előző generációk mindegyikénél a kamerák mellett kapott helyet a külső megjelenítő, most azonban szakíthat a hagyománnyal és a Razr mintájára a szenzorok alá egy jelentősen nagyobb megjelenítő panel épülhet, ami már tényleg ad arra lehetőséget, hogy több funkciót kinyitás nélkül használni tudjunk.

Súlyban viszont nem kívánnak elmozdulni. A Galaxy Z Flip5 5G másolhatja a Galaxy Z Flip4 5G 187g-os tömegét, hiszen a fizikai méreteit tekintve azért akadnak korlátok bőven. Nincs így a Galaxy Z Fold5 5G-nél, ami tovább karcsúsodhat. Ice Universe 254 grammot emleget, ami 9 grammal lenne könnyebb a Galaxy Z Fold4 5G-hez képest, ami 263 grammon mérlegelt tavaly nyáron.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.