Lassan startol a Galaxy M14 5G az indiai piacon


A Galaxy M14 5G-vel már foglalkoztunk külön márciusban, hiszen többek között, az ukrajnai képviselet oldalán elrajtolt az értékesítése. Akkoriban beszámoltunk azokról a tényekről, amelyek birtokában voltunk; viszont, ha már a Samsung India ennyire kihangsúlyozta a debütálását, ami egyébként tegnap, április 17-én volt, úgy gondoltam, pár érdekességre térjünk ki, még egyszer, ami miatt egy jó deal lehet az ottani vásárlóknak. Nem utolsó sorban, sosem lehet tudni, hátha pont ez a termék is eléri a magyarországi felhasználókat, végülis már akar a felhozatalban Galaxy M-szériás termék, mint pl.: a Galaxy M53 5G.

Az Android 13-nak a ténye alap, hiszen a Google köti az ebet a karóhoz. Amiről viszont nem esett szó, az a rajta lévő felület; ugyanis a lehető legfrissebbel dobják piacra, vagyis a vásárlói már élvezhetik a One UI 5.1 előnyeit. Mondjuk csak „Core” kiadásban, de ne vesszünk el a részletekben. Innentől kezdődik a 2 főszoftver, amit Android 15-ig; illetve a 4 évnyi biztonsági frissítés, amit 2027 áprilisáig fog megkapni.

Az indiai képviselet az elsők között említi a 6.000mAh-ás akkumulátorát, amivel 155 órányi audio tartalmat hallgathatnak a vásárlói; 58 órán keresztül beszélgethetnek, 27 órán át netezhetnek, míg 25 órán keresztül nézhetnek videótartalmat. Arról mondjuk nincs információ, hogy mindezeket milyen fényerő vagy éppen netelérés mellett; de ne vesszük el a részletekben. A 25W-os gyorstöltési lehetőség ilyen árzónában egy fontos USP, amelynek feltöltési sebességére kellett volna hangsúlyt fektetniük, mégis csak jobban érdeklő az embereket, hogy 10 perc alatt, mennyi energiát nyer vissza.

Színek tekintetében másabb a felállás, mint az ukránoknál; legalábbis névben módosítottak, vagy éppen fiatalosítottak. Mutatnám a kondíciókat, a színeket és az árakat:

TermékSzín és típusszámÁr
Galaxy M14 5G 4/128GBBerry Blue [SM-M146BDBGINS]
Smoky Teal [SM-M146BZBGINS]
Icy Silver [SM-M146BZSGINS]
RS 13 490
Galaxy M14 5G 6/128GBBerry Blue [SM-M146BDBHINS]
Smoky Teal [SM-M146BZBHINS]
Icy Silver [SM-M146BZSHINS]
RS 14 990
A Galaxy M14 5G színválasztéka és ára.
Táblázat: Galaxy Világa

A dobozának beltartalmából hiányzik a töltőadapter; viszont kapunk Type-C to Type-C adatkábelt, ami valamelyest lekorlátozza a felhasználókat, ha mondjuk 15W-os adapter birtokosai lennének. Teljesség és tisztán látás kedvéért jegyezném meg, hogy anno a 15W-os adapter USB-A-s volt, így a régivel tölteni, nem igazán fogják tudni.

A fontos tények kihangsúlyozásánál megemlítik, hogy 13 darab 5G frekvenciára képes csatlakozni, amiből az átlagember mit sem érzékel, de muszáj a mennyiségen lovagolni. Nemmellesleg, az ujjlenyomat-olvasót oldalt keressétek.

Átszámolva az indiai árát, nagyjából 55-57 ezer forint körüli nyitóárral számolhatnak az érdeklődők, akik április 21-én vásárolhatják meg legelőször. A helyi képviselet ügyelt a felhasználóbarát árcímkére, ugyanis 170 dollár alatt nyit, ami vonzó lehet az árérzékeny régió érdeklődőinek körében.

Végezetül mutatnám a színeket, mely közül a Smoky Teal szerintem nagyon szép lett:

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.