Gyorsabb feltöltődésre lehet képes a Galaxy Z Fold5 és Galaxy Z Flip5


Lassan áprilist is magunk mögött tudjuk, így a megszokotthoz képest sokkal több információ szivárog a bemutatás előtt álló összecsukható készülékekről, amelyeket a Samsung nyár végén a szokásos nagyobb szabású Unpacked eventjént szeretne leleplezni. Most jelenleg arról szólnak a híresztelések, miszerint a gyártó nem nyúl a 25W-os gyorstöltési sebességéhez, amelyekkel az elődjei szintén rendelkeztek.

Szivárgásnak annyira nem nevezhető a tényfeltárás, hiszen mind a két készülék megjárta a Chine Compulsory Certificate tanúsítási folyamatát Kínában, melynek adatai között nem szerepel magasabb watt szám, mint a fentebb említett.

A Galaxy Z Flip5 5G-hez berögzített SM-F7310 típusszám tartozna, míg a Galaxy Z Fold5 5G-hez az SM-F9460. Mind a kettőnél töltőfej csatlakozójánál: az EP-TA800 szériaszám mutatkozik, ami egyértelműen beazonosítja a Samsung 25W-os töltőfejét, amely Type-C kimenettel rendelkezik; azaz nem USB-A-val, mint a hagyományosak.

Anno 2019-ben rendelkezett a Galaxy Fold 15W-os töltés felvétellel, ám a Galaxy Z Fold2-től számítva mindig 25W-tal számolhattak a vásárlók. A közönség már régóta várja a töltés sebesség fokozását, amelyre egyelőre csak a Galaxy S Ultra termékek képesek többségében (nyilván akad kivétel, de ezzel is „többek”!) – ám a jelek szerint, ezt még a foldable termékcsaládnál nem szeretnék elsütni. Ettől függetlenül viszont gyorsabb visszatöltéssel számolhatnak a vásárlók; amit két tényező fog garantálni: (1) a processzor és (2) a hűtés rendszere.

Ahogy azt már korábban prezentáltam a Galaxy S23 termékeknél, ugyanazzal a töltés felvételi készséggel hozott jobb eredményt, mint az elődje. Vélhetően hasonló lesz a felállás, főleg, ha abból indulunk ki, hogy még a Galaxy A54 5G-nél látványos a méretbéli különbség a Galaxy A53 5G-hez viszonyítva.

A berögzített tanúsitvány.
Forrás: MyFixGuide

A töltőfej további paraméterei közül emeljük ki a sebességeket és azok összetételét:

  • 15W-nál 5V/3A,
  • 25W-nál 9V/2.77A,
  • míg 10W és 18W között 3.3-5.9V/3A.

Ergo, vélhetően a jobb hűtésnek köszönhetően az akkumulátorok egy kicsivel hosszabban tudnak nagyobb áramot felvenni, melynek végeredménye, hogy 3-7 perc körüli értékben javulhat a teljes töltésre történő „felállás” 0%-ról. Természetesen, ha csak 5-10 percnyi időnk lenne némi töltést visszarántani, akkor is megérezhetjük a különbséget az elődökhöz képest.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.