Kisebb akkuteleppel jöhet a Galaxy Z Flip5?


A Samsung folyamatosan azon van, hogy minél környezettudatosabbá tegye a termékeinek életciklusát kezdve a gyártásától, szervízelésen keresztül az újrahasznosításig – tulajdonképpen a végtermék a lehető legkisebb környezetre gyakorolt hatással bírjon. A Galaxy S23 termékcsaládnál alig hangoztatott újítása az, hogy immáron az akkumulátort kisebb mennyiségű ragasztóval rögzítik, illetve egy „fóliafüllel” látják el, melynek köszönhetően könnyebb annak cseréje. Várhatóan, ez az egyszerűsítés a Galaxy Z-generációba szintén jelen lesz; hiszen a nemrégiben debütált Galaxy A54 5G-nél is alkalmazták.

A Galaxy S23 termékcsaládnál is alkalmazott akkumulátort könnyítő segédfólia.
Forrás: Restore Technique

Tegnap már esett arról szó, hogy a 3C tanúsítványi folyamatot megjárta mind a Galaxy Z Fold5, mind a Galaxy Z Flip5. Most egy másik szabványügyi ügynökségre hívnám fel a figyelmet, ami a Koreai Technológiai és Szabványügyi Ügynöksége lenne, ahol az akkumulátorok mutatták meg mivoltukat. Mondanom se kelljen, de a Galaxy Note7 incidense óta a gyártó különösen odafigyel a telepekre. Az energiatelepek gyártásához kapcsolódó érdekességek egyike, hogy a kínai ATL (Amperex Technology Limited) végezheti, nem pedig a közismert Samsung SDI.

Az új generációs összecsukható modelleknél se hagynak fel a telepek megosztásával, azaz mind a két készülékben két-két akkumulátorral lehet számolni. A GalaxyClub.nl csapata szúrta ki, hogy a Galaxy Z Flip5-nél az EB-BF731ABY és az EB-BF732ABY típusszámon került berögzítésre; míg a Galaxy Z Fold5-nél az EB-BF946ABY és az EB-BF947ABY párosán.

A Galaxy Z Flip5 másodlagos akkumulátornának névleges kapacitása 971mAh lesz, ami kevesebb; mint a Galaxy Z Flip4-be épült 1.040mAh-sa; ám még mindig nagyobb, mint a Galaxy Z Flip3-ban szerelt 903mAh-s. Mivel a fő akkutelepről nincs egyelőre érdemi információ, így kár lenne negatív következtetést levonni arra alapozva, hogy romlana a termék üzemideje. Köztudott tény, hogy a Samsung az idei modellnél sokkal nagyobb külső kijelzővel szeretne előrukkolni, azaz 3 inch fölé rugaszkodnának el, hogy még kelendőbbé tegyék a fiatal felhasználók körében.

Azt viszont már most leszögezhetjük, hogy javítás szempontjából egyszerűsödhet mind két összecsukható modell – hiszen a Galaxy S23-termékek mellett, a Galaxy A54-ben és még a belépőszintet képviselő Galaxy A14-ben is feltűnt a fenti fotón látható akkumulátorcserét könnyítő segédfólia.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.