Erős processzornak ígérkezik a Snapdragon 8 Gen 3


Az Exynos és a Snapdragon között mindig egészséges versenyhelyzet volt, van és lesz. A Galaxy S23 termékcsalád megérkezésével azonban a felsőkategóriát kedvelő vásárlók kicsit megnyugodhattak, hiszen idén nem arról szóltak a debütálást követő hetek és hónapok, hogy milyen elmaradottsággal rendelkezik a Samsung saját gyártású chipsetje a Qualcomm-éval szemben. A lapkagyártóval kötött hosszútávú megállapodásnak köszönhetően nincs is egy darabig aggodalomra oka a Galaxy felhasználóknak, mert a csúcskategóriába elviekben csak ezt szerelik. Nos, ezt alapul véve lehet izgalmas számunkra a Snapdragon 8 Gen3 névre keresztelt utódjának pletykái.

A legfrissebb értesülések szerint igazolódni látszik, hogy új CPU-architektúrával debütálhat, azaz még mindig nem érzi a gyártó a sikeres magtartomány-eloszlásának eltalálását. Mondom mindezt arra alapozva, hogy a Gen1-nél 1+3+4-es felállást cserélték le a Gen2-nél 1+2+2+3-ra. Az erős magtartományt megtartják single módban.

Anno 3.2 GHz-et említettek, amit keveselltünk. Igazunk is lett, ugyanis most már 3.7 GHz-es teljesítmény-orientált magról beszélhetünk. Ez sokkal erősebb, mint a Gen2-ben jelenlévő 3.2 GHz-es. Másrészről, sokakban felmerül azon keresztkérdés, miszerint a Samsung szeretne-e hozzányúlni?! Az észrevétel teljesen helytálló, hiszen a Gen2-nél 3.36 GHz-re húzták fel – minden jellegű probléma nélkül, amit azért a hűtés fejlődésének simán be lehet tudni. A custom megoldás nincs kizárva, ha utóbbi ellátja a feladatát.

A másik két magtartomány órajele egyelőre ködös. A külföldi portálok értesülése szerint, az ’SM8650’ modellszámon kerülhet be a „rendszerbe”. A grafikus gyorsitásért az Andreno 750 modul felelhet.

A gyártásánál a Qualcomm marad a 4nm-es chipszélességnél, nem váltanak háromra, mint amire sokan várnának; azonban az már most könyvelhető, hogy a N4-ről N4P-re „fejlődnek”. A Geekbench5 sebességtesztjénél single változatban 1.800, míg multiban 6.500 pontot ért el, ami cseppet sem gyenge.

Természetesen, már a Snapdragon 8 Gen4-ről szintén szállingóznak a tények, amelyet ugyanúgy a TSMC gyárthat, ám már N3E megoldással. Érték tekintetében ugyanazon Geekbench részlegnél az értékek 2.070, valamint 9.100 pont. Csak győzzék a termékek a hőleadást.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.