Lenne piaca a felújított előző évi csúcskategóriás modelleknek idehaza?


A Samsung régiónként eltérő értékesítési stratégiát vezetett be. Míg idehaza a ReGalaxy program éli karanténsikerét, hiszen csak Magyarországon van jelen afféle pilot jelleggel, addig az Egyesült Államokban másabb megoldással próbálnak piaci részt nyerni a felhasználók körében. Ugye az óceánon túl nagy keletje van a trade-in-nek, egy szóval: a készülékbeszámításnak: azaz a vásárlók többsége úgy ruház be egy új modellre, hogy a régiét beszámíttatja, amiért a Samsung USA különféle ráadás kedvezményekkel kedveskedik a vásárlóknak. Idehaza legelőször valamikor a Galaxy S6/S7 okostelefonok megjelenésének idején került bevezetésre – ám nincs az a húzása, mint egy igazán ütős árlecsapásnak, mert ragaszkodó nép vagyunk.

Nem csak a magyar vásárlókra érvényes ez a kijelentés, hanem úgy án blokk az Android-érára, melyről néhány hete egy elemzést is megosztottunk. Az iPhone-felhasználók körében könnyebb a termékek elengedése, de azért akadnak bőszen Galaxy-s ügyfelek, akik szintén élnek a ráadás összegből fakadóan a lehetőséggel.

Az amerikai Samsung képviselet a Föld napjára időzítette a Galaxy S22 termékcsaládnak az új nevezett Certified Re-Newed programját, melynek keretében felújított modelleket kínál előnyösebb árcímkével az érdeklődőinek. Ez a húzás azért nagyszerű, mert odafigyel a dél-koreai tech-óriás arra, hogy a flagship termékek életciklusa ki legyen maxolva; ne pedig elektronikai hulladékként végezzék, ami sem a gyártónak, sem a Földünknek meg jó. A program keretében nem csak a tavaly, hanem a tavalyelőtti széria is képbe került – ám premierjét tekintve kicsit csúsztattak rajta.

A felújított modelleket nem minden színben és tárhely méretben forgalmazzák, viszont az áruk kedvezőbb, mint ha mondjuk, a nyitóárát vesszük alapul. Csak összehasonlításképpen készítettem egy táblázatot, ami prezentál minden lényeges információt:

TermékSzínválaszték128GB256GB
Galaxy S22 Ultra 5GPhantom Black$919$1.019
Galaxy S22+ 5GPhantom Black$769
Galaxy S22 5GPhantom Black | Green$619$669
Galaxy S21 Ultra 5GPhantom Black$829
Galaxy S21+ 5GPhantom Black$679
Galaxy S21 5GPhantom Grey$529
Összesített táblázat.
Forrás: Samsung USA

Érdekes mód, csak a Galaxy S22 5G-t kínálja két színválasztékban a helyi képviselet; minden más szóban forgó modellt csak Fantomfeketében. A tavalyi Galaxy S-széria forgalmazása április 22-én vette kezdetét; míg a tavalyelőttiét május 1-jére ütemezték. Árpontjai kedvezők, így biztosra vehető, hogyha valami hasonló koncepció elstartolna idehaza, biztosan sokan megugornák. Viszonyítási alapként tenném mellé, hogy míg a Galaxy S21 5G-t 529 dollárért kínálják, addig a Galaxy A54 5G-t 450 dollárért.

A felújított termékek mellett több érv is szól a természetvédelem mellett. Az egyik ilyen, hogy minden készüléket alaposan átvizsgáltak, összesen 132 tesztelési ellenőrzési ponton tették próbára, amin helytálltak. Minden esetben hivatalos, gyári alkatrészre történt az alkatrészcsere, ha azt megkövetelte a modell valamilyen okból kifolyólag. Nem csak vadonatúj akkumulátorral vértezték fel, de majdnem mind új kijelzőt is kapott. A vásárlók a friss szoftver mellé 1 éves jótállással értékesítik, hogy biztosítva legyen a termék minden meghibásodás elhárítására.

Anno a Galaxy S22 Ultra-ért 1.299,99 dollárt, a Galaxy S22+-ért 1.049,99 dollárt, a Galaxy S22-ért 849,99 dollárt; míg a Galaxy S21 Ultra-ért 1.199,99 dollárt, a Galaxy S21+-ért 999,99 dollárt, a Galaxy S21-ért pedig 799,99 dollárt kértek el a debütjekor – amelyekhez mérten akár 30%-os megtakarítást is fel lehet mutatni a végelszámolásnál, ami korrekt.

Véleményem szerint, itthon lenne vevő köre a hasonló programnak, mégis csak nem olyan régen egy külsős megoldás indított hasonlót minden márkát begyűjtve. Azért a flagship érában az elavulás manapság egy fokkal lassabb, legalábbis a Galaxy S10+-omnál továbbra se érzem azt, hogy elmaradna képességeit nézve egy jelenkori Galaxy A-szériától. Ti mit gondoltok?

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.