A folyamatos szívritmus ellemzés se maradhat ki a One UI 5 Watch szoftverből


Nemrégen rántotta le a leplet a Samsung a One UI 5 Watch felületéről, amelyet a Google által fejlesztett WearOS-re pakolhat rá legelőször a következő generációs okosóra-családtagjainál, majd az előzőek többségére. Mielőtt foglalkoznék az ottani újdonságokkal, hoznék egy sokkal frissebb hírt, amelyet a Samsung USA prezentált a sajtóoldalán. Az egyelőre még csak tesztfázisban lévő szoftveres megoldás az automatikus szívritmus ellenőrzésé hivatott, amellyel a felhasználók akkor is kaphatnak információs, ha éppen ez a funkció hidegen hagyja őket – már persze, ha élnek az aktiválásának lehetőségével.

A Samsung elkötelezett amellett, hogy átfogó egészségügyi élményt nyújtson, és képessé tegye a felhasználókat wellness céljaik elérésére. (…)

mondta Hon Pank, a Samsung Electronics MX üzletágának alelnöke és digitális egészségügyi csoportjának vezetője.

A Samsung látszólag a Galaxy Watch6-nál inkább a szoftveres háttér tökéletesítésére megy rá, mint sem arra, hogy mondjuk vércukormérésre képes legyen a termékcsalád. A cél, hogy az új generációs chipsettel tovább méregessék a lehetőségeiket, hiszen sok olyan egészségügyi funkció lapul a szenzorok tarsolyában, amelyek kiaknázásra várnak.

A jelenlegi operációs rendszernél a szívritmus-méréséhez el kell indítani a vérnyomásmérés tevékenységet, azaz nem folyamatos, illetve nem is automatizálható úgy, mint mondjuk a pulzusmérés, amelyet a felhasználó állíthat be. Sokan egyébként ezeket a funkciókat kikapcsolják, hogy ezáltal meghosszabbítsák az üzemidőt, ugyanis számukra más jelenti a prioritást. Ezt a hiányosságot oldhatja meg a One UI 5 Watch felülete, amely legelőször a Galaxy Watch6-okon kápráztathatja el a felhasználókat.

Azok a Galaxy okosórák kaphatják meg továbbá a funkciót, amelyek rendelkeznek az úgy nevezett BioActive érzékelővel. Az újdonság a szenzoron keresztül ellenőrzi, hogy a háttérben nincs-e szívritmus-zavar. Ha bizonyos számú mérés végeredménye a szabálytalanságot konstatálja, akkor a termék erről tájékoztatja annak használóját; akit adott esetben EKG-mérésére is utasít, hogy pontosabbá tegye a mérését.

Az Irregular Heart Rhythm Notification funkciót egészen visszamenőleg a Galaxy Watch4 termékekig fogja a Samsung frissítés formájában elhozni. A gyártó persze hozzáteszi, hogy az értesítés hiánya nem feltétlenül azt jelenti, hogy minden rendben van; azt viszont késztényként közli, hogy az amerikai egészségügyi hatóságok részéről a frissítés élesíthető.

Örömmel jelentjük be, hogy az Irregular Heart Rhythm Notification szolgáltatást – amelyet arra terveztünk, hogy világszerte emberek millióin segítsen, akik esetleg nincsenek tudatában a potenciális szívkockázatuknak – az FDA jóváhagyta. (…) Ez is arra egy újabb példa, hogy a Samsung miként helyezi előtérbe a proaktív biztonsági megoldásokat, és teszi lehetővé a felhasználói számára, hogy holisztikusabb képet kaphassanak a szív- és érrendszeri, valamint az általános egészségi állapotukról.

mondta Hon Pank, a Samsung Electronics MX üzletágának alelnöke és digitális egészségügyi csoportjának vezetője

A frissítés várhatóan nyár közepén; július vége, augusztus eleje felé élesedhet.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.