A Galaxy Z Fold5 készülékhez is befutott egy tokkoncepció


Külföldi értesülések szerint, (Revegnusnak hiszünk!) már júniusban megkezdődhet a Galaxy Z 5-termékcsalád kulcsfontosságú alkatrészeinek, mint pl.: a vízcsepp alakú csuklópántnak a sorozatgyártása is. A Samsung az ötödik generációs összehajtható készülékeinél se szeretné maga mögött hagyni ezt a tervezetet, de már korábban bizonyították, hogy mi az alapja a ragaszkodásuknak, hiszen más gyártókkal ellentétben: ők simán tudják hozni az IPx8-as vízállósági szabványt, ami kiállta a próbát. Ezen kívül hozzáteszi, hogy a többi alkatrész gyártását se szeretné a dél-koreai tech-óriás tovább tolni.

Ezzel a jelenséggel, már ha ténylegesen igazolódik, akkor előrébb hozhatja a Galaxy Z Flip5 és a Galaxy Z Fold5 bemutatóját. Szintén vannak arról értesülések, hogy már július második felében leránthatja a róluk a leplet. A teóriának melegágyat a versenytársi nyomás szolgáltat, hiszen a Google a Pixel Fold-ot július 2-án akarja elrajtoltatni.

A Galaxy Z Fold5 5G-ről viszonylag kevésszer ejtettünk szót, ami abból adódik, hogy a Galaxy Z Flip5 5G lehet az idei Unpacked középpontjában. A Samsung a piackutatások eredményeként azt szűrte le, hogy a Z-generáció nyitottabb a kagylóforma világára, mint a könyvére – ugyanis kevésbé business stílusú. Másfelől, a küllemben nem várható akkor változás a Fold-utódnál, csak hozni fogják a kötelezőt. Kicsit olyan a felállás, mint ha a tökéletesítés kapna nála porondot.

Ha a tömegét vesszük alapul, akkor a Galaxy Z Fold4-hez képest ismételten cirka 10 gramm eltéréssel lehet számolni; de még így is bőven 200 gramm felett fog járni az összsúlya, mielőtt valaki megőrülne a könnyebbségének. Változás inkább az összehajtási résznél várható – legalábbis sokan a „gyűrődésmentességet” vagy legalábbis annak halványodását várják.

A spekulánsok információja rávilágít a méreti adottságokra, amelyet táblázat formájában mutatnék, csakhogy könnyebben átlássátok:

Galaxy Z Fold4 5GGalaxy Z Fold5 5G
Külső kijelző:6.2 inch6.2 inch
Belső kijelző:7.6 inch7.56 inch
Kihajtott mérete:155.1 x 130,1 x 6,3 mm154.9 x 129.9 x 6.3 mm
Összecsukott mérete:155.1 x 67.1 x 15.8-14.2 mm154.9 x 67.1 x 13.5 mm
Tömeg:263 gramm~254 gramm
Összefoglaló táblázat a tényekről és spekulációkról.
Táblázat: Galaxy Világa | Forrás: TechDocterz | Julián García

A fentebb prezentált fotók alapján leszögezhető: a Samsung ismételten ügyelt arra, hogy az előd tokválasztékát ne lehessen az utódra felhasználni. Mondjuk környezetvédelmi szempontból annyira nem fair megoldás. A jelek szerint a LED-vaku modul a kamerák alól az ultraszéles kamera mellé költözik – illetve nem kap közös kivágást, hanem neki külön csinálnak egyet. Ami talán még fura, hogy a Galaxy S23 termékcsaládnál megszokott különkénti kameralencse kivágást is mellőzik a tokjainál, ha valóban fedik a valóságot a fenti képek.

Konklúzióként ugyanazt tudom hozzátenni, mint a külföldi médiumok, miszerint nem várható nagy változás az elődhöz képest; hozzák a kötelezőt, illetve reszelgetnek itt-ott, mint ahogy azt tennék a Galaxy Z Fold3 esetében. Abba a sorba viszont nem állnék be, akik szerint júliusban kerülne az Unpacked Event megrendezésre; véleményem szerint, tartani fogják az augusztusi dátumot, legfeljesebb a hónap elején tudják le.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.