Immáron lehetséges a Galaxy-okosórákra WhatsApp Messenger telepítése


A Tizen operációs rendszer elhagyásával a Samsung nagyon jó döntést hozott az okosóráinál. Azzal sem volt akkora problémánk, viszont a fejlesztők többsége inkább a sokak által nyitottabb és a gyártók által kedveltebb WearOS-re fejlesztenek inkább, mégis csak nagyobb a piaca. A Galaxy Watch4-termékcsaláddal történt meg a váltás, amiből elsőként a magyarországi felhasználók a ként profitáltak, hogy immáron az okoskiegészítőjükkel tudtak érintés alapú fizetést lebonyolítani, amire máig nem lettek volna képesek – hiszen a Samsung Pay bevezetése egyetlen hazai banknak se állt érdekében.

A WearOS-re történt váltással rengeteg lehetőség tárul a vásárlói elé, amelynek listája az elmúlt héten egy hiánypótló alkalmazással bővült. Az okosórák egyik „hátránya”, hogy az üzenetküldő applikációk többségét csak értesítés formájában tudják mutatni. Külön a termékre telepíteni, illetve a fiókunkba bejelentkezni nem lehetséges. Ez változott némileg, ugyanis elsőként a WhatsApp lépte meg, hogy lefejlesztette az üzenetküldő okosórás variánsát.

A Google Play-ben megtalálható WhatsApp Messenger (Béta) 2.23.10.10 vagy annak frissebb változatának a telepítése lehetőséget biztosít a Galaxy Watch termékekre történő installálásra. Mivel Béta szoftverről van szó, így stabilítás szempontjából lehetnek problémák, hibák, de a hangsúlyt inkább arra fektessük, hogy megtört az a bizonyos jég, amire olyan régóta várunk. Ezáltal egy verseny veheti kezdetét a versenytársak között, hiszen immáron a Vibernek, a Messengernek, a Telegramnak és társainak is érdekévé válik hasonló felhasználási módjának a lefejlesztésében.

A Whatsapp telepítése pofonegyszerű: aki már használja PC-n, annak mondhatni evidens. Miután az okosóránkra installáltuk a szükséges programcsomagot, elindítását követően az okostelefonon aktiválni kell az összekapcsolást. Ezután mindenhova megérkeznek az üzenetek, a fotók. Ezzel a lehetőséggel pedig már előzmény visszaolvasására szintén van lehetőség, ami ugye az értesítéses formában elképzelhetetlen volt.

A Galaxy-okosórák közül a WearOS operációs rendszerrel rendelkező változatokon használható az üzenetküldő alkalmazás, nevükön nevezve: a Galaxy Watch4- és a GalaxyWatch5-termékcsalád modelljein. Természetesen, a jövőben megjelenő okosóráikra ugyanúgy felrakható lesz, ám a Tizen operációs rendszerrel rendelkező változatok kimaradnak a jóból.

Tényleg kíváncsian várom, miként fogja a WhatsApp megindítani a lavinát a népszerű üzenetküldő alkalmazások körében, hiszen most mondhatni piaci rést kezdett el befoltozni, amiből a második konkurens megjelenéséig biztosan profitálni fog – attól függetlenül, hogy „csak béta projektként” él még egyelőre.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.