Az elegancia jellemzi a Galaxy Watch6 Classic okosórát


Ma sem maradtunk renderfotók nélkül. Onleaks gondoskodott arról, hogy ismételten a telekommunikációra szakosodott hírportálok a Samsunggal foglalkozzanak, ugyanis a nyáron leleplezésre kerülő Galaxy Watch6 termékcsalád nívósabb tagjáról prezentált exkluzív képeket. Mondanom se kelljen, de az elmúlt években már bizonyította, hogy a becsorgó információk majdnem 100%-ban megegyeznek a valósággal. Ezen kívül, a megalkotott lehetséges küllem arra ad következtetni, hogy a dél-koreai tech-óriás nyáron biztosan felfrissíti az okosóra portfólióját – legalábbis minden jel arra mutat.

Tavaly a Galaxy Watch5 termékcsaláddal a gyártó átgondolatlan döntést hozott. A sokak által kedvelt lünetta kivezetésre került az okosóra külcsínből. Hiába változtattak nevet, hiszen a „Classic” jellemezte a fizikai funkciógyűrűt; a „Pro” vásárlóinak ez a fajta exkluzivitás hiányzott. Mégis csak sok éven át ez határozta meg őket és tette a piacon teljesen egyedivé. Most azonban javíthatják a megbotlásuk, mert a 6-os szériánál újfent jelen lesz.

Az elegancia jellemzi a Galaxy Watch6 Classic-ot.
Forrás: Onleaks x MySmartPrice

Ha minket kérdeztek, akkor nagyjából azt látjuk, hogy a Galaxy Watch6 Classic nem a Galaxy Watch5 Pro-t váltaná le; hanem inkább a Galaxy Watch4 Classic utódját testesítené meg. Ergo, kicsit ezt úgy kell elképzelni – legalábbis a fejemben ez van! –, mint a Galaxy Buds- és a Galaxy Buds Live-érát: mindenkinek meg akarnak felelni. Nem lennék meglepve, ha a folytatásban (hetes szériától) már nem kettő, hanem három taggal érkeznének a termékcsalád-frissítések.

Ahogy azt már említettem, visszakerül a fizikai funkciógyűrű, avagy szakzsargonnal élve a lünetta a kijelző szélére, amivel egyszerűbben, folyamatosabban és precízebben kezelhetjük az okosórát. A virtuálissal sincs semmi probléma, ám aki egyszer megtapasztalta felhasználás közben, mire hivatott; annak a GW5P-nál hiányérzete lesz.

Noha a renderképek nem adják vissza, picivel nagyobb kijelzővel érkezhet; azaz 1.4 inchről 1.47 inchre növekedhet. Fentebb említettem, hogy a Galaxy Watch4 Classic utódjaként emlegethetjük, ami jó hír, hiszen ahhoz képest növekedni fog az akkumulátor kapacitása, ami 361mAh-ról 425mAh-ra dagadhat; ám ez elmarad a Galaxy Watch5 Pro-ban megtapasztalt 590mAh-tól. Ezekbe most azért se folynék bele, mert már olvashattatok róla bővebben itt.

Onleaks úgy számol a Galaxy Watch6 Classicnál, hogy az elődnél bemutatott D-gyűrűs sportszíjjal debütálhat. Az előzetes pletykák szerint, a Galaxy Z-termékcsalád újdonsült készülékeivel együtt leplezhetik le nyár második felében, melynek dátuma inkább az augusztushoz lesz közelebb, mint sem a júliushoz.  

Utószösszenetként még felhívnám a figyelmeteket az óratokra, azon belül is a két funkciógomb közötti részre, aminél dizájnváltás várható.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.